Persondata politik

Fagformand rystet over spareplan

FTF-formand Bente Sorgenfrey mener, det er en særdeles 'voldsom' spareplan, som SAS har lagt for dagen

  • (Foto: Thomas Borberg)
(Foto: Thomas Borberg)
1 af 1

Seneste Nyheder

Hent flere

Mest læste i Nyheder

Hent flere
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.
Grønland - Seneste nyt
 

- Det er en voldsom spareplan, der bliver lagt ned over de ansatte. Og det giver naturligvis en særdeles trykket stemning. Folk er rystede.

Sådan lyder reaktionen fra Bente Sorgenfrey, formand for FTF, der beskæftiger flere hundredtusinde offentligt og privat ansatte, og som er kabinepersonalets faglige hovedorganisation.

Læs også: Her er SAS' spareplan

- Jeg synes især, at det er voldsomt, fordi de mange SAS-ansatte har demonstreret igen og igen, at de har været villige til at gå langt for at hjælpe SAS ved blandt andet at gå 20 procent ned i løn, 20 procent op i arbejdstid og ved at aflevere en halv månedsløn i december både i år og næste år.

Formanden er endvidere ked af det på vegne af de ansatte i SAS Ground Handling, der skal sælges til schweiziske Swissport.

- Det giver selvfølgelig en vis usikkerhed, som er utryg for de involverede. De vilkår, som de SAS-ansatte stilles i udsigt, er ikke særlig flatterende, og nu må vi se om de ansatte acceptere spareplanen, siger Bente Sorgenfrey og fortsætter:

- Og jeg må indrømme, at det efterhånden er trættende at høre ledelsen komme rendende hele tiden med nye spareplaner. Det vidner om en zig-zag kurs, som jeg ikke synes er klædelig, lyder det videre fra Bente Sorgenfrey.

Spareplanen, som SAS netop har offentliggjort, betyder blandt andet, at SAS afhænder datterselskabet SAS Ground Handling til schweiziske Swissport. Selskabet beskæftiger 2.000 danske medarbejde