Samfund

Gråhåret juveltyv var 16-årig skoledreng

Ung knægt røvede juvelbutikker for 150.000 pund udklædt som gammel mand

Iført paryk, make-up og to falske pistoler røvede den kun 16-årige britiske skoledreng, Miles Alura, juvelbutikker for smykker til en værdi af op mod 150.000 pund. Det skriver den britiske avis Daily Mail.

Den skøre udklædning bestod af kunstige øjenbryn, en paryk og et fuldskæg, som alt sammen var farvet gråt. Samtidig smurte han sit ansigt ind i en specialist-make-up, der fik hans ellers normalt mørke hud til at fremstå lys.

Under røverierne truede han personalet med pistolerne og tvang dem til at binde hinanden. I et enkelt tilfælde lænkede han også en hund fast med håndjern.

– Det var voldsomme, væbnede røverier, hvor uskyldigt personale blev terroriseret og virkelig frygtede for deres liv, lød det fra anklager Vicky Bailey.

Fingeraftryk i skolebøger
I retten kom det desuden frem, at den 16-årige havde arbejdet sammen med to andre drenge på henholdsvis 15 og 16 år. Det betød, at udklædnings-tyven blev idømt sammenlagt 12 og et halvt års fængsel for organiseret kriminalitet og for at være i besiddelse af efterligninger af skydevåben, da hammeren faldt i retten i London fredag.

Politiet er chokerede over, at de unge drenge var i stand til at lave organiseret tyveri med så avancerede udklædninger.

– Det er rystende at tænkte på den kendsgerning, at forbryderne kun er i skolealderen. Tænk, at de har begået så afskyelige forbrydelse med så stor overbevisning, sagde Det Con Angela Costin fra det lokale politi.

Bevismaterialet i retsagen bestod blandt andet af en samling fingeraftryk fundet i juvelbutikkerne, som matchede fingeraftryk fundet i drengenes skolebøger.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Brugbar elektronik for millioner smides ud
Macron og Le Pen skal kæmpe om præsidentpost
Se billeder: Franskmænd vandt sneskulpturfestival
Politiker-debat om overvågning på jobbet
Kun én kommune mod korruption
Kristian Jeremiassen skifter igen politisk spor
sermitsiaq.ag