Samfund

CIA bossens elskerinde chikanerede rival

Sagen om, hvordan CIA bossen David Petraeus måtte forlade posten bliver mere og mere kulør

  • De elskende Patraeus og Broadwell blev opdaget fordi FBI overvågede Patraeus emails (Foto: T. Ortega Gaines/AP)
De elskende Patraeus og Broadwell blev opdaget fordi FBI overvågede Patraeus emails (Foto: T. Ortega Gaines/AP)
1/2
Næste »

Indtil for et par dage siden var David Petraeus øverste chef i CIA og Paula Broadwell en succesfuld forfatter. Så sprang bomben. De to havde haft en affære, og David Patraeus måtte trække sig til præsident Obamas store irritation.

Det viser sig, at Paula Broadwell har fået pudset FBI på sig, efter hun har sendt truende emails til en kvinde, som Broadwell opfattede som en rival.

Den 40-årige gifte reserveofficer og mor til to skrev blandt andet, at kvinden skulle ’blive væk fra min fyr’ og truede med 'jeg ved hvad du gjorde’. Ligesom hun slet og ret bad kvinden ’back off’ (kan bedst oversætte med: hold nalderne væk, red).

Elskerinden troede der var en ...elskerinde
En kilde har fortalt New York Post, at Broadwell tydeligvis mente, at der var gang i noget mellem David Petraeus og denne kvinde.

- Hun troede hun var med i et trekantsdrama, siger kilden til avisen.

Kvinden, som Broadwell forfulgte, var ikke Patraeus hustru, og ifølge Washington Post arbejdede hun heller ikke for CIA. Ingen har kommenteret, hvad denne kvindes forhold til David Petraeus går ud på.

FBI misforstod email
Hele misæren blev opdaget, da FBI misforstod en email, som Petraeus sendte til Paula Broadwell. Efterretningstjenesten mente, at ordlyden i emailen lugtede af korruption. På det tidspunkt var Patraeus den øverst kommanderende for de amerikanske styrker i Afghanistan. Petraeus position betød, at han havde 'top secret' sikkerhedsgodkendelse og derfor blev hans affære pludselig et spørgsmål om national sikkerhed.

Men i stedet faldt agenterne over en række særdeles lumre emails mellem Paula Broadwell og David Petreaus. Blandt andet med beskrivelser af hed sex under et skrivebord, som Newsmax reporterer.

Broadwell og Petraeus mødtes i 2006, da David Patraeus holdt foredrag på Harvard University. Efter forelæsningen mødte Paraeus med en gruppe studerende og forbindelsen var skabt. I 2008 inviterede Patraeus Broadwell på en løbetur i Washington.

Forholdet sluttede i 2011
Siden var de to sammen i Afghanistan under arbejdet med Broadwells bog 'All In: The Education of General David Petraeus,' som udkom i år. Hun skal efter signende have brugt øgenavnet ’Peaches’.

Da nyheden om affæren kom frem, trådte David Patraeus tilbage.

Forholdet mellem Broadwell og ’Peaches’ sluttede i september 2011, da David Petraeus blev unævnt til øverste chef for CIA, men han fortsatte med at skrive mails til hende.

David Petraeus har været gift med sin kone Holly i 37 år – de mødtes på militærakademiet West Point, hvor Hollys far var forstander.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Nuuk-krimi hitter i udlandet
Elendig postgang i Sydgrønland
En røgfyldt dag med to fusere og en aflysning
D-kandidat foreslår ny rekrutteringsindsats i Qaasuitsoq
Politimester: I orden at affyre varselsskud
Her er håndboldkvindernes målsætning i Puerto Rico
sermitsiaq.ag