Samfund

Her er kvinden der fældede CIA chef

Chef-spion David Patraeus forlod sit job i går efter en affære

  • I januar udgav Paula Broadwell en bog om David Patraeus - og samarbejdet endte i sengen. I dag er Patraeus trådt tilbage og FBI undersøger Broadwell (Foto; T. Ortega Gaines/AP)
I januar udgav Paula Broadwell en bog om David Patraeus - og samarbejdet endte i sengen. I dag er Patraeus trådt tilbage og FBI undersøger Broadwell (Foto; T. Ortega Gaines/AP)

Chefen for den amerikanske efterretningstjeneste CIA, David Petraeus, indgav lørdag højest overraskende sin afskedsbegæring til præsident Barack Obama.

Den forhenværende firestjernede general, der både har stået i spidsen for de amerikanske styrker i Irak og Afghanistan, meddeler i en erklæring til CIA's medarbejdere, at han trækker sig som følge af en udenomsægteskabelig affære.

Læs også:

Se også: CIA-chef trækker sig - bollede udenom

- Efter at have været gift i over 37 år udviste jeg umanerlig dårlig dømmekraft ved at kaste mig ud i en udenomsægteskabelig affære. Den slags opførsel er uacceptabel, både som ægtemand og som leder af en organisation om vores, skriver han.

Affære med en forfatter
Den udenomsægteskabelige affære var i følge slate.com med Paula Broadwell, som lærte David Petraeus at kende, da hun skrev en biografi om ham. Blandt andet var hun i Afghanistan i 2010, da Patraeus stod i spidsen for de amerikanske styrker. Hvordan forholdet mellem de to udviklede sig til en affære er ikke kommet frem, men det forlyder at de to løb en del ture sammen da de var sammen i Afghanistan.

Det er ikke mere end et par dage siden, at Paula Broadwell reklamerede for sin bog på Twitter - siden har hun dog forholdt sig tavs. Og med god grund.

NBC News fortæller, at Paula Broadwell undersøges af FBI fordi hun angiveligt skulle have forsøgt at få adgang til Patraeus email og skaffe fortrolige oplysninger.

I klippet herunder fortæller Paula Broadwell i programmet Daily Show om arbejdet med bogen 'All In' som hun skrev om David Patraeus.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere