Samfund

Trækker sig efter falske pædofilianklager

BBC's generaldirektør trækker sig efter nyhedsudsendelses falske pædofilanklage mod tidligere toppolitiker

Læs også: BBC-brøler: Politiker hængt ud som pædofil

Generaldirektøren for den britiske TV-kanal BBC, George Entwistle, trækker sig efter at have siddet på posten i blot 54 dage.

Det sker, efter kanalens journalistiske flagskib, det undersøgende nyhedsprogram Newsnight, anklagede en tidligere toppolitiker for at være pædofil. Anklager, som hurtigt viste sig at være falske.

- Jeg har besluttet, at det mest hæderlige vil være at trække sig tilbage, siger George Entwistle lørdag aften.

I sidste uges udgave af Newsnight blev en tidligere toppolitiker fra Det Konservative Parti beskyldt for gentagne gange at have misbrugt teenageren Steve Messham i et børnehjem i 1970'erne. Selvom BBC-programmet ikke nævnte politikerens navn, så blev den mistænkte gerningsmand navngivet på diverse sociale netværk som den højtstående politiker lord Alistair McAlpine. McAlpine var blandt andet rådgiver for Storbritanniens tidligere premierminister Margaret Thatcher.

Fredag gik McAlpine offentligt ud og afviste anklagerne, som han mener er 'helt forkerte og meget ærekrænkende'. Få timer senere bakkede offeret Steve Messham op om politikeren: McAlpine var ikke den pædofile - Messham havde taget fejl af gerningsmanden.

Flere belastende sager
BBC undskyldte sent fredag for at have viderebragt historien på tv, og lørdag har generaldirektøren altså taget konsekvensen og trukket sig fra posten. BBC tilføjer, at Newsnight holder en midlertidig pause fra skærmen for at granske og vurdere styrken af programmets journalistik.

Den uheldige sag for BBC falder på et tidspunkt, hvor tv-stationen allerede vælter i belastende sexsager. De seneste uger er det kommet frem, at en af BBC's mest elskede tv-værter over en 40-årig periode angiveligt har misbrugt over 300 mindreårige.

Tv-veteranen Jimmy Savile var i en årrække programleder for de populære tv-shows "Top of the Pops" og "Jim'll Fix It". Han døde sidste år som 84-årig, og ofrene for hans angivelige årelange sexmisbrug er myldret frem, mens vægten af beviser mod ham ifølge politiet er overvældende.

Beretningerne om overgreb begyndte den 3. oktober i en tv-dokumentar, hvor flere kvinder stod frem og fortalte om Saviles overgreb på dem som mindreårige. Flere blev voldtaget i BBC's lokaler.

Seneste Ekstra Bladet job

Mest læste i Nyheder

Hent flere
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør lige nu: Mette Fleckner
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk