Samfund

Trækker sig efter falske pædofilianklager

BBC's generaldirektør trækker sig efter nyhedsudsendelses falske pædofilanklage mod tidligere toppolitiker

Læs også: BBC-brøler: Politiker hængt ud som pædofil

Generaldirektøren for den britiske TV-kanal BBC, George Entwistle, trækker sig efter at have siddet på posten i blot 54 dage.

Det sker, efter kanalens journalistiske flagskib, det undersøgende nyhedsprogram Newsnight, anklagede en tidligere toppolitiker for at være pædofil. Anklager, som hurtigt viste sig at være falske.

- Jeg har besluttet, at det mest hæderlige vil være at trække sig tilbage, siger George Entwistle lørdag aften.

I sidste uges udgave af Newsnight blev en tidligere toppolitiker fra Det Konservative Parti beskyldt for gentagne gange at have misbrugt teenageren Steve Messham i et børnehjem i 1970'erne. Selvom BBC-programmet ikke nævnte politikerens navn, så blev den mistænkte gerningsmand navngivet på diverse sociale netværk som den højtstående politiker lord Alistair McAlpine. McAlpine var blandt andet rådgiver for Storbritanniens tidligere premierminister Margaret Thatcher.

Fredag gik McAlpine offentligt ud og afviste anklagerne, som han mener er 'helt forkerte og meget ærekrænkende'. Få timer senere bakkede offeret Steve Messham op om politikeren: McAlpine var ikke den pædofile - Messham havde taget fejl af gerningsmanden.

Flere belastende sager
BBC undskyldte sent fredag for at have viderebragt historien på tv, og lørdag har generaldirektøren altså taget konsekvensen og trukket sig fra posten. BBC tilføjer, at Newsnight holder en midlertidig pause fra skærmen for at granske og vurdere styrken af programmets journalistik.

Den uheldige sag for BBC falder på et tidspunkt, hvor tv-stationen allerede vælter i belastende sexsager. De seneste uger er det kommet frem, at en af BBC's mest elskede tv-værter over en 40-årig periode angiveligt har misbrugt over 300 mindreårige.

Tv-veteranen Jimmy Savile var i en årrække programleder for de populære tv-shows "Top of the Pops" og "Jim'll Fix It". Han døde sidste år som 84-årig, og ofrene for hans angivelige årelange sexmisbrug er myldret frem, mens vægten af beviser mod ham ifølge politiet er overvældende.

Beretningerne om overgreb begyndte den 3. oktober i en tv-dokumentar, hvor flere kvinder stod frem og fortalte om Saviles overgreb på dem som mindreårige. Flere blev voldtaget i BBC's lokaler.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Asii overvejer sagsanlæg mod Martha Lund Olsen
Enoksen tager til genmæle i kvote-slagsmål
Mand anholdt efter bombealarm ved Det Hvide Hus
Anonyme Alkoholikere har fået nye lokaler
Skotland giver løsrivelse endnu et forsøg
'Vi skal kunne anmelde uden at afsløre vores identitet'
sermitsiaq.ag