Samfund

TV: Nordmand faldt ud over klippe i 1200 meters højde

BASEJUMP GIK GALT: - Havde jeg ramt med hovedet, var det gået helt galt, fortæller norsk kirurg og basejumper

  • Videoen kan desværre ikke vises

Se det vanvittige spring og uheld i tv-klippet over artiklen
---------------

Den norske tv-station, NRK1, var for et par uger siden ved at optage til serien 'Normal galskap'.

Her følger de forskellige vovehalse - en af dem er Richard Henriksen, som er basejumper med et hav af spring i rygsækken.

Men under optagelserne gik det helt galt, da han skulle springe ud fra en klippe i 1200 meters højde. For at gøre springet endnu mere spektakulært, greb han fat i en barre, som man normalt benytter indenfor gymnastik.

SE:

Skærmbillede 2012-10-18 kl. 08.46.03 Verden på vrangen - 18. okt. 2012 TV: Vovehalse med vinger kaster sig ud fra 1400 meters højde

Tv-billeder, udsendt af Associated Press, viser nu, hvad der skete. Stativet, der holdt barren, brød pludselig sammen, og Richard Henriksen forsvandt.

- Jeg, og alle andre på fjeldet, troede, han døde. Du skulle have hørt gispet, siger programleder, Are Sende Osen, fra NRK.

Men heldigvis styrter Richard Henriksen ikke ind i bjergsiden. Var det sket, havde det formentlig resulteteret i, at han var død. Heldigvis nåede han at udløse faldskærmen.

- Det var et mærkeligt øjeblik efter, jeg fik udløst faldskærmen, siger basejumperen, der har dyrket ekstremsporten i 20 år.

SE:

Skærmbillede 2012-02-23 kl. 10.54.49 Sport på vrangen - 23. feb. 2012 TV: Udspringer brækkede benene med 200 km/t

Gift og to sønner
Han er til daglig kirurg ved St. Olavs Hospital i Trondheim.

- Jeg har faktisk opereret flere af mine venner. Det har været ulykker i forbindelse med landing, men også mere alvorlige sager, hvor de er styrtet ind i bjergsiden, siger Richard Henriksen.

Efterfølgende har Henriksen set videoen. Han konstaterer, at han er få centimeter fra at ramme fjeldet.

- Havde jeg ramt med benene, kunne det være gået. Men havde jeg ramt med hovedet, havde jeg været færdig.

SE:

Skærmbillede 2012-07-23 kl. 10.41.57 Sport på vrangen - 23. jul. 2012 TV: Hoppede ud fra verdens højeste bro

Richard Henriksen så programmet, der blev sendt i aftes på NRK sammen med sine sønner, og selv om han ved, det er en livsfarlig sport, stopper han ikke.

- Suget af at hoppe var nok større, da jeg var yngre. Samtidig er det en følelse, som jeg har svært ved at beskrive. Det giver mig en vanvittig ro.

- Når først du er på toppen, udstyrret er tjekket og forholdene i orden, så har du ikke andet i hovedet end at springe, siger nordmanden til NRK.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Mest læste i Nyheder
Hent flere