Samfund

Er det kronjuveltyven?

Kongen over den ghanesiske Ashanti-provins fik onsdag stjålet nogle af sin kronjuveler fra et hotel i Oslo.

  • Politiet i Oslo mistænker denne mand, der er fanget på Hotel Plazas overvågningskamera, for at være kronjuveltyv (Foto: Oslo Politi)
Politiet i Oslo mistænker denne mand, der er fanget på Hotel Plazas overvågningskamera, for at være kronjuveltyv (Foto: Oslo Politi)

Kong Otumfuo Osei Tutu II var i Oslo på statsbesøg og med sig havde han en kuffert med juveler og genstande af stor værdi, som det hedder.

Politiet i Oslo har frigivet en overvågningsvideo, hvor man ser en mand med hat og solbriller spadsere ind igennem svingdøren, for kort efter at spadsere ud igen. Også en kvinde har tiltrukket sig politiets opmærksomhed, og de er begge efterlyst.

Læs også:

Se også: Ghanesisk konge truer Norge med trolddom efter tyveri

Politiet oplyser, at tyveriet skete i forbindelse med, at ghaneserne tjekkede ind på hotellet.- Vi er gået ud med en efterlysning for at få flere informationer om personer, der har set noget eller gjort observationer omkring Oslo Plaza, siger fungerende politiinspektør Hege Naustdal fra Oslo politi til VG Nett.

Den ghanesiske konges sekretær, Kofi Owusu Boateng, er de stjålne juveler af stor værdi.

- Alle som kender til vore traditioner ved at disse kronjuveler har vældig, vældig stor værdi, siger Kofi Owusu Boateng til VG Nett

Tidligere var der spekulationer fremme om, at den ghanesiske konge kunne finde på at rådføre sig med en spiritualist og eventuelt bruge magi for at skaffe kronjuvelerne tilbage og straffe de skyldige. I den sag er der tilsyneladende ikke sket noget

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere