Samfund

Er det kronjuveltyven?

Kongen over den ghanesiske Ashanti-provins fik onsdag stjålet nogle af sin kronjuveler fra et hotel i Oslo.

  • Politiet i Oslo mistænker denne mand, der er fanget på Hotel Plazas overvågningskamera, for at være kronjuveltyv (Foto: Oslo Politi)
Politiet i Oslo mistænker denne mand, der er fanget på Hotel Plazas overvågningskamera, for at være kronjuveltyv (Foto: Oslo Politi)
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

Kong Otumfuo Osei Tutu II var i Oslo på statsbesøg og med sig havde han en kuffert med juveler og genstande af stor værdi, som det hedder.

Politiet i Oslo har frigivet en overvågningsvideo, hvor man ser en mand med hat og solbriller spadsere ind igennem svingdøren, for kort efter at spadsere ud igen. Også en kvinde har tiltrukket sig politiets opmærksomhed, og de er begge efterlyst.

Læs også:

Se også: Ghanesisk konge truer Norge med trolddom efter tyveri

Politiet oplyser, at tyveriet skete i forbindelse med, at ghaneserne tjekkede ind på hotellet.- Vi er gået ud med en efterlysning for at få flere informationer om personer, der har set noget eller gjort observationer omkring Oslo Plaza, siger fungerende politiinspektør Hege Naustdal fra Oslo politi til VG Nett.

Den ghanesiske konges sekretær, Kofi Owusu Boateng, er de stjålne juveler af stor værdi.

- Alle som kender til vore traditioner ved at disse kronjuveler har vældig, vældig stor værdi, siger Kofi Owusu Boateng til VG Nett

Tidligere var der spekulationer fremme om, at den ghanesiske konge kunne finde på at rådføre sig med en spiritualist og eventuelt bruge magi for at skaffe kronjuvelerne tilbage og straffe de skyldige. I den sag er der tilsyneladende ikke sket noget

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Jakob Hansen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik