Samfund

DSB lover mindre tog-kaos i morgen

Signalfejl, sporarbejde og lyntog uden stop på Københavns Hovedbanegård gav trængsel i togene og forsinkede ankomster. Det bliver bedre i morgen, lover DSB

25 minutters forsinkelse og ståpladser til passagerer, der stod på i Roskilde eller senere, var virklighed for hundredvis af pendlere, der skulle møde på arbejde i København i morges.

På grund af Banedanmarks planlagte sporarbejde, standser lyntogene fra Fyn og Jylland ikke på Hovedbanegården i denne uge. Det gav trængsel i det regionaltog, der burde have været ramt Københavns Hovedbanegård klokken 7.49.

Masser af passagerer måtte nøjes med en ståplads på gangen, og to lange standsninger ved Hvidovre og foran Hovedbanegården gjorde ankomsten 25 minutter forsinket.

Signalfejl
I DSB's presseafdeling, kan man i første gang slet ikke genkende scenariet. Men kort efter vender pressemedarbejder Martin Sun Larsen tilbage.

- Det er rigtigt. Der har været en signalfejl ved Mørkøv. Det gav forsinkelser på Holbækstrækningen og ramte også andre tog, som kom til at holde i kø ved Hovedbanen. Men det skulle være rettet igen, så det burde være fint i morgen, siger han.

Nye spor
Det er to nye spor mellem Hovedbanegården og Ny Ellebjerg Station, der er årsag til, at færre tog kører til Hovedbanegården i efterårsferien. De fem kilometer lange spor, skal på sigt give færre kødannelser for tog fra Fyn og Jylland.

Mellem mandag klokken 19 og tirsdag klokken 4.30 bliver ændringerne endnu mere vidtgående. Tjek rejseplanen.dk for den aktuelle status.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Jakob Larsen: Det var tyveri
Trump er historisk upopulær hos amerikanerne
Lars Løkke på erhvervsfremstød i Kina
Klar opbakning til Kim som Siumut-formand
Aktiv fritid stopper druk
Forsinkelse koster for den nye havn i Nuuk
sermitsiaq.ag