Samfund

På venteliste: Jeg vil bare have mit liv tilbage

Christina Bauns liv er på standby, indtil hun får en ny lever. Derfor frygter hun donorflugt efter DR-dokumentaren om Carina

  • 26-årige Christina Baun står på venteliste til en ny lever. Indtil hun får en transplantation står hendes liv på standby. (Privatfoto.)
26-årige Christina Baun står på venteliste til en ny lever. Indtil hun får en transplantation står hendes liv på standby. (Privatfoto.)
1/3
Næste »

Christina Baun er født med en bygningsfejl, der gør, at hun i en alder af 26 år har fået konstateret skrumpelever. Hun skal derfor have en levertransplantation og står på venteliste.

DR-dokumentaren 'Pigen, der ikke ville dø' har skabt masser af debat om organdonation, og også sat en masse tanker igang i hovedet på Christina Baun.

Læs også:

Se også: Organmodtager: Lad jer ikke skræmme af Carina

- Det er klart jeg tænker på, om programmet har en negativ effekt, der gør at folk melder sig ud af Donorregistret, siger den 26-årige kvinde.

Fra Donorregistret lyder det, at de har oplevet en sand storm af henvendelser efter den chokerende dokumentar om Carina. Deriblandt folk som vil melde sig ud af registret.

Træt hele tiden

- Mit liv er på standby indtil, at jeg får en ny lever. Jeg laver intet andet end, at arbejde og sove. Derfor vil jeg opfordre folk til stadig, at melde sig som donorer, fordi det kan gøre en stor forskel for andres liv, siger Christina.

Christina har en bachelor i idræt og dyrkede meget håndbold før, at hendes skrumpelever tvang hende til at opgive drømmen om et liv med sport hver dag.

Læs også:

Se også: Dokumentarfilm sender donorer til telefonen

Nu er hun hensat til, at arbejde 35 timer om ugen i en vuggestue. Når hun har fri ligger hun på sofaen.

- Jeg er bare træt hele tiden. Jeg har ingen energi eller overskud, som jeg havde førhen. Hvis jeg ikke får en ny lever, kan jeg ikke komme videre med mit liv, siger Christina Baun.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere