Samfund

RUC: Det har vi lært af Zombierne

De studerende på RUC, der deltog i dagens zombie-simulation, har lært at egoismen hurtigt tager styringen, når det kommer til globale kriser - i hvert fald i teorien

  • Studerende og 'zombier' på RUC. (Privatfoto)
Studerende og 'zombier' på RUC. (Privatfoto)
1/2
Næste »

Dagens zombie-simulation på RUC lyder måske som det rene pjat. Men for de studerende er det ganske seriøs læring, der finder sted.

Simulationen fungerer som en stor legeplads, hvor de studerende kan komme til at prøve teorierne om globale magters internationale relationer af i praksis.

De forhandler, former alliancer, sikrer egne interesser og argumenterer for og imod udryddelse af de inficerede.

Læs også:

Se også: Zombie-simulation er seriøs læring

- Vi er gået fra en neo-liberalistik strategi, hvor vi gerne ville forhandle med zombierne om en fælles aftale - men de stillede for høje krav, siger Josefine fra gruppen der repræsenterer Sydafrika sammen med Asbjørn og Nina.

Nationen har haft det svært fra starten, fordi det teoretiske eksempel tog udgangspunkt i, at det var her smitten af zombie-virussen startede.

- Så nu har vi allieret os med andre nationer i et forsøg på at udrydde zombierne med magt. En strategi der læner sig op ad neo-realisme, forklarer Josefine og gruppemakkeren Nina fortsætter.

- Til at starte med syntes jeg, det lød fjollet, men det er faktisk en rigtig god måde at lære teorierne bedre at kende.

Læs også:

Se også: Zombierne er kommet til Danmark

Eleverne er i øjeblikket i gang med at samle op på dagens læring. Konklusionen lyder i store træk på, at selvom der er global krise, så vil de politiske mekanismer meget ofte gå efter at sikre egne interesser først.

Alle har konstateret, at det var nemmere at anvende magt og gå efter egoistiske mål som i høj grad præger realisme eller neo-liberalisme, end det var at opnå forhandlinger og samle alliancer i konstruktivismens ånd.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
KNR mener Inatsartuts formandskab er på en demokratisk glidebane
Nanook indstillet til fornem musikpris
Randi: Michael var ikke længere en del af gruppen
Café: RAL er ved at tage livet af os
Intern splid hos Demokraterne
Musikskole udvider med dans
sermitsiaq.ag