Samfund

Manu Sareen om Palads: Langt ude

Ministeren er stødt over, at biografen tager alle til indtægt, når de advarer mod urolige muslimer

  • Manu Sareens status på facebook søndag aften. (Foto fra facebook)
Manu Sareens status på facebook søndag aften. (Foto fra facebook)

Palads Biografen i København er for alvor kommet i stormvejr i weekenden, efter de lørdag hængte en advarsel mod støjende muslimer op i biografen.

Med opslaget i biografen ville Palads gøre opmærksom på, at Eid festlighederne i forbindelse med ramadanens afslutning kunne betyde mere uro og ballade i salene.

Advarslen mod muslimer i biografen fik søndag aften kirkeminister og minister for ligestilling, Manu Sareen, til tasterne.

På sin facebook skrev han, at Palads' advarsel både var 'fuldstændigt langt ude og i den grad upassende'.

- Det gjorde jeg, fordi den generaliserer. De tager alle til indtægt, fordi en lille gruppe laver ballade, siger Manu Sareen til ekstrabladet.dk.

Ministeren har dog forståelse for, at Palads reagerer på den stigende ballade i forbindelse med Eid.

- Alle skal selvfølgelig opføre sig ordentligt, og når der er ballade, så kan jeg da godt forstå, at de reagerer. Jeg hader selv, at der er råberi og uro, når jeg er i biografen, men advarslen er kluntet formuleret, og det har Palads' direktør jo også selv erkendt, siger Manu Sareen.

Læs også:

Se også: CinemaxX dropper forestillinger under eid
Se også: Paladsdirektør: Helt ude i hampen
Se også: Palads advarer mod muslimer

I foreningen Muslimer i Dialog mener talsmand, Nihad Hodzic, at det er pinligt, at enkelte muslimers opførsel tvinger biografen til at advare mod uro i forbindelse med Eid.

- Jeg synes, det er pinligt, at en biograf er nødt til at hænge en plakat op, fordi der bliver så meget larm, siger Nihad Hodzic.

- Hvis man ikke kan være stille i en biograf, så skal man slet ikke komme. Det ødelægger oplevelsen for andre.

Både Palads og CinemaxX-biografen i København har oplevet så store problemer med de feststemte muslimer, at man har været nødt til at tage affære.

I Palads skal vagter holde ro i biografsalene, når muslimerne fejrer Eid. Og CinemaxX har de seneste år droppet de sene forestillinger og lukket biografen tidligere end normalt på grund af den muslimske fest.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere