Samfund

Republikansk kongresmedlem nøgenbadede i hellig sø

På en kongrestur til Israel smed en republikaner kludene og hoppede i den sø, hvor Jesus gik på vandet.

  • Eskapaderne fandt sted i Galilee-søen i Israel. (Foto: Bernat Armangue/AP)
Eskapaderne fandt sted i Galilee-søen i Israel. (Foto: Bernat Armangue/AP)

På en kongrestur til Det Hellige Land sidste sommer, gjorde det republikanske kongresmedlem Kevin Yoder for en stund området knap så helligt. Det skriver politico.com.

En festlig aften med andre medlemmer og kolleger af Kongressen endte nemlig med nøgenbadning i den sø, hvor Jesus ifølge Biblen gik på vandet.

For Kongressens medlemmer er turen til Det Hellige Land et ritual, hvor de besøger de mest hellige steder inden for de jødiske- og kristne trosretninger.

Alkohol involveret
Adskillige alkoholprocenter var blevet indtaget, før republikaneren smed tøjet og hoppede i vandet.

- Min kone og jeg spiste middag med nogle kollegaer ved Galilee-søen i Israel. Efter middagen tog jeg en spontan svømmetur i havet og desværre hoppede jeg i uden badetøj, forklarer republikaneren Kevin Yoder til Politico.

Hvorfor turens deltagere overhovedet svømmede i den hellige søen, er der forskellige forklaringer på. Nogle hoppede i på grund af den hellige betydning, vandet har. Andre sagde, at de tog en svømmetur, fordi det havde været en varm dag. Mens en tredje grupper forklarede, at alkoholen spillede en rolle, da de besluttede sig for at dumpe i søen.

Dagen derpå
Republikaneren var den eneste af deltagerne på turen, der hoppede i uden tøj på. Det fortrød han efterfølgende.

- Det er med den største ære, at jeg repræsenterer folket fra Kansas i Kongressen. Jeg undskylder derfor, hvis jeg har krænket nogle af mine kolleger, fortæller republikaneren.

Sagen har i USA været så kontroversiel, at FBI er gået ind i sagen. Efter utallige afhøringer af deltagere og øjenvidner, er de dog ikke kommet frem til, at der skulle være noget formelt galt i opførslen.

De israelske arrangører af turen var dog så oprørte, at de dagen efter nøgenbadningen valgte at aflyse resten af turen for deres besøgende gæster fra USA.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Borgmester-drama i syd
Asii overvejer sagsanlæg mod Martha Lund Olsen
Enoksen tager til genmæle i kvote-slagsmål
Mand anholdt efter bombealarm ved Det Hvide Hus
Anonyme Alkoholikere har fået nye lokaler
Skotland giver løsrivelse endnu et forsøg
sermitsiaq.ag