Samfund

Paladsdirektør: Helt ude i hampen

Direktøren for Nordisk Films Biografer, John Tønnes, er træt af, af et oplslag i biografen er blevet til et spørgsmål om religion

Hvordan vil du reagere, hvis du sad afslappet i biografens mørke og skulle se en film, som du havde ventet på i månedsvis.

Under filmen sidder en gruppe unge mennesker og taler i telefon, råber, kaster med popcorn og forstyrrer hele salen. Du ville formentlig ønske, at der var nogen, der gad at smide dem ud, så du kunne nyde den film, du har købt billet til.

Læs også:

Se også: DF: Ingen grund til kritik af Palads

Læs mere:

Se også: Palads advarer mod muslimer

Det er formentlig med den logik i baghovedet, at en medarbejder i Paladsbiografen i København forfattede et opslag, som i weekenden blev sat op i den københavnske biograf.

Intet med racisme at gøre
Opslaget har skabt debat og rasende reaktioner mod biografen på Facebook, da mange mener, at ordlyden er racistisk og diskriminerende. Men det er slet ikke tilsigtet, mener direktøren for Nordisk Films Biografer, John Tønnes

- Jeg bliver virkelig træt af, at dette er blevet et spørgsmål om racisme. Jeg indrømmer blankt, at personen der har skrevet teksten har formuleret sig ualmindelig kluntet, og det beklager jeg dybt. Men jeg kan slå fast, at det er helt ude i hampen at gøre denne sag til noget, der har med racisme eller diskrimination som følge af religion at gøre, siger han.

Generer de andre biografgængere
John Tønnes forklarer, at det simpelthen er et spørgsmål om, at biografen ved store festlige lejligheder har oplevet unge ballademagere, der har generet andre i biografen med råb og popcorn. Da Palads har 16 sale, er det meget vanskeligt for kontrollørerne at have overblik over dem alle.

- Vi har før haft uheldige episoder ved vores fodbold-livestreamings, i juledagene, ved store premierer, 'blå mandag' og altså også ved EID-festen (afslutningen på muslimernes ramadan. red), at nogle grupper har været specielt højlydte. Det er uromagere af alle slags, som vi altså i få tilfælde sætter vagter ind overfor og dermed sender signalet' give it up', vi gider ikke ballade i salene, siger han. Han fastslå ved samme lejllighed, at Nordisk Films Biografer netop har gjort meget ud af at have mennesker fra alle dele af samfundet ansat i virksomheden.

- Palads er faktisk en af de mest vidtfavnende arbejdspladser vi har, hvor der eksempelvis er bederum til de medarbejdere, der måtte have brug for det, lyder det.

Spørgsmålet er om John Tønnes forklaring vil ændre mange folks holdning til Palads Biografen. På de sociale medier raser debatten og en sms-kæde er sat i gang, der opfordrer boykotte biografen på grund af formuleringen i opslaget.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
KNR mener Inatsartuts formandskab er på en demokratisk glidebane
Nanook indstillet til fornem musikpris
Randi: Michael var ikke længere en del af gruppen
Café: RAL er ved at tage livet af os
Intern splid hos Demokraterne
Musikskole udvider med dans
sermitsiaq.ag