Samfund

Livsfarligt arbejde på ambassade

- Det er intet på det tillads, der er lovligt. Sådan siger Stilladsarbejdernes Brancheklub om vakkelvorent stillads, hvor medarbejdere på den kinesiske ambassade maler facade

  • Privatfoto
Privatfoto

WikiLeaks' grundlægger, Julian Assange, er ikke den eneste der er opmærksom på, at myndighederne i et land ikke har mange chancer, når det drejer sig om ambassader.

Det er ambassaderne og deres ansatte skam også - kig bare på mængden af ubetalte parkeringsbøder.

Men nu udsætter den kinesiske ambassade i Danmark sine ansatte for direkte livsfare - uden danske myndigheder kan gribe ind.

I øjeblikket males facaden af ansatte på ambassaden og det under sikkerheds-vilkår, der måske er velkendte i Kina, men ikke har været det her i landet i årtier.

- Der er absolut intet på det stillads, der er lovligt. Det er livsfarligt at arbejde på, og det burde pilles ned med det samme, siger John Jakobsen, formand for Stilladsarbejdernes Brancheklub til Fagbladet 3F.

Han forklarer, at stilladset ikke er afskærmet, så de ansatte risikerer at falde ned. Stilladset er heller ikke fastgjort nogen steder og kan derfor vælte, påpeger han.

Uanset at de seks ansatte på stilladset er i livsfare kan Arbejdstilsynet ikke skride ind. Stilladset står på kinesisk territorium.

- Vi har umiddelbart ikke mulighed for at føre tilsyn med arbejde, der udføres på udenlandske ambassader, da der er tale om udenlandsk territorium, men vi undersøger sagen nærmere, siger Karsten Christensen, tilsynschef i Arbejdstilsynet til sitet, der ikke har kunnet få en kommentar fra ambassaden, som er kontaktet telefonisk og pr mail.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Maniitsoq Musikskole sendte afbud
Videnskabsmarch gennemført i Kangerlussuaq
Hvem laver Aasiaats flotteste sneskulptur?
Ordet eskimo er forbeholdt eskimoer
Kitesurfing på grønlandsk isbjerg
Ukendt antal udsatte i Danmark
sermitsiaq.ag