Samfund

Asiatisk overtro truer Afrikas løver

Skytter har fået interesse for løvejagt i Sydafrika, fordi løveknoglerne kan sælges for store summer i Asien

Nu da asiaterne ikke længere må bruge knogler fra den truede tiger til deres såkaldte tigervin - der ifølge gammel overtro har styrkende kræfter - erstatter de det med løveknogler. Og det kan mærkes i Sydafrika.

Her bliver der hvert år lovligt skudt omkring 500 løver fra kommercielle løvefarme, hvor man betaler mellem 25.000 og 120.000 kroner for at få lov til at skyde en løve. Til sammenligning kan skelettet sælges for 60.000 kroner.

Den stigende interesse for løveknogler får ifølge dyrerettighedsgrupper flere krybskytter til at droppe den lovlige jagt og i stedet skyde vilde løver fra naturreservaterne.

Ifølge Chris Mercer, der står for en kampagne mod løvejagt, er det kun et spørgsmål om tid, før krybskytterne finder deres vej ind på markedet for alvor.

- Hvorfor skulle de blive ved med at købe de dyre tilladelser hos løvefarmene, hvis de kan skyde løverne gratis selv, siger han til nyhedsbureauet AFP.

Hos sammenslutningen af sydafrikanske løvefarme påpeger formanden Pieter Potgieter, at man med en fortsat lovlig handel af løveknogler er med til at rede både de asiatiske tigre og Sydafrikas vilde løver.

- Hvis løveknogler er lovligt tilgængelige på markedet, hvorfor ville nogen så vælge at løbe den store risiko, der er forbundet med krybskytteri, spiger han til AFP.

Selv om løven endnu ikke er på listen over truede dyrearter, men fortsat "kun" er en såkaldt "sårbar race", kalder Gitte Seeberg, der er generalsekretær i Verdensnaturfonden, WWF, stadig løvejagten for dybt bekymrende.

- For at undgå at løven bliver truet med den nye udvikling, må man se på, om lovgivningen er solid nok til at beskytte den mod den stigende efterspørgsel, siger hun til Ritzau og efterspørger samtidig en ordentlig kontrol med markedet.

Den sydafrikanske regering har indtil videre forholdt sig tavs i sagen.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Forfatter om Lars-Emil: Han kunne blive ved med at snakke
Pukkelhvalens unge hvisker, når den taler med mor
Jakob Larsen: Det var tyveri
Trump er historisk upopulær hos amerikanerne
Lars Løkke på erhvervsfremstød i Kina
Klar opbakning til Kim som Siumut-formand
sermitsiaq.ag