Samfund

Gidselskampagne: Flere end 15.000 støtter danske gidsler

Facebookgruppen 'De Danske Gidsler' rundede mandag 15.000 medlemmer - og interessen vokser dagligt

  • Flere end 15.000 følger nu med via facebook i kampagnen om de danske gidsler.
Flere end 15.000 følger nu med via facebook i kampagnen om de danske gidsler.
1/4
Næste »

Da Ekstra Bladet i begyndelsen af juli søsatte en stor journalistisk kampagne for at få at få svar fra rederiet Shipcraft på, hvornår Søren, Eddy og de fire filippinske gidsler kommer hjem, oprettede avisen facebookgruppen #dedanskegidsler

Kampagnen blev ikke kun skudt i gang med facebooksiden. Der blev også sat et kæmpe banner op på Rådhuspladsen, et banner som senere røg videre til Sørens 'hjem-ø', Ærø.

Mandag morgen rundede facebookgruppen så 15.000 medlemmer - eller likes. Det vil sige, at flere end 15.000 personer indtil nu har trykket ’Synes godt om’ siden.

De ansvarlige er tavse
Til trods for at avisens journalister stort set dagligt har banket på hos Shipcraft - og sendt rederiet og direktionen et utal af mails, så er det en mur lammende tavshed, der møder Ekstra Bladets reportere. Heller ikke en direkte kontakt til ejeren og rigmanden John Arne Larsson, under en ferie på Island, har kastet brugbare svar af sig.

- Alle andre tier, men Ekstra Bladet bliver ved indtil Eddy og Søren er hjemme igen, forklarer ansvarshavende chefredaktør Poul Madsen om baggrunden for kampagnen.

TEMA: Her er alle artiklerne

- Vi har afsløret rederiet Shipcrafts kyniske hykleri. Og vi vil blive ved med at nagle dem fast til ansvaret for at få deres søfolk hjem.

Hele verden følger med
Og det er ikke kun danske brugere af facebook, der følger med i kampagnen.

Flere end 1.000 af de 15.000 'likes' kommer fra resten af verden: Som Sverige, Norge og Grønland.

Og det er ikke kun de nordiske lande, som støtter op om Ekstra Bladets kampagne. 51 brugere fra Chile, 47 fra Thailand, 40 fra Spanien, 30 fra Filippinerne og 12 fra de Forende Arabiske Emirater er med i gruppen - bare for at nævne nogle af de lande, som kampagnen har spredt sig til via det sociale medie.

Og blandt de mange tusinde kommentarer på siden kommer flere fra familiemedlemmer, venner og kollegaer til Søren og Eddy. Og alt fra indsamlinger, demonstrationer, militær aktion, sanktioner mod rederiet til boykot af ulandsbistanden til Somalia har indtil nu været heftigt debatteret.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere