Samfund

Regeringen opruster mod stress og mobning

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) vil ligestille indsats mod fysiske og psykiske arbejdsskader

Regeringen øger nu indsatsen mod dårligt psykisk arbejdsmiljø på landets arbejdspladser, skriver Politiken mandag.

Bakket op af Enhedslisten er beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) klar med et lovforslag, der sikrer en historisk ligestilling af myndighedernes indsats mod fysiske og psykiske arbejdsskader.

I dag kan Arbejdstilsynet uden videre give arbejdsgiveren et påbud og dermed en ordre om at forbedre det fysiske arbejdsmiljø inden for en bestemt tidsfrist.

15 millioner sat af
I sager om psykisk arbejdsmiljø er der længere snor. Her kommer Arbejdstilsynets påbud først i anden runde, hvis ikke arbejdsgiveren selv frivilligt og uden faste tidsfrister formår at få styr på problemet.

Fremover skal tilsynet også kunne udstede påbud på stedet ved problemer med det psykiske arbejdsmiljø. Efterkommes påbuddet ikke, risikerer arbejdsgiveren nu i alle sager en politianmeldelse.

- Man skal ikke blive syg af at gå på arbejde i Danmark, så enkelt er det. Men vi må bare konstatere, at et moderne arbejdsmarked også giver mange psykiske belastninger, stress-skader og nedslidning, og det er et voksende problem.

- Derfor er det på tide, at vi opruster indsatsen, siger Mette Frederiksen til Politiken.

Samtidig har regeringen sat 15 millioner af til en række målrettede tilsynsbesøg i de fag og brancher, hvor medarbejderne er særligt hårdt ramt af psykiske arbejdsskader og nedslidning.

Det gælder hjemmeplejen, psykiatrien, døgninstitutioner, lærere, sygeplejersker, socialrådgivere og Kriminalforsorgen, der driver landets fængsler.

- Jeg har lige besøgt en psykiatrisk afdeling og kan jo med egne øjne se, hvad det gør ved et menneske, når man arbejder i et miljø, hvor der er trusler om vold, overfald og chikane. Og det er mange menneskers virkelighed, siger beskæftigelsesministeren.

Seneste Ekstra Bladet job

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet

Seneste Nyheder

Hent flere

Mest læste i Nyheder

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen

Velkommen. Vi er rigtig glade for dit besøg!

Men vi er knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer.

Vores annoncer gør det muligt for os at tilbyde en stor del af vores indhold – helt gratis.
Hvis du tillader annoncer på ekstrabladet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

Er du EKSTRA-abonnent?

Oplever du problemer? Kontakt webmaster@eb.dk

Når du besøger ekstrabladet.dk tjekker vi, om du blokerer annoncer. Sådan gør vi.