Samfund

Op til 25 grader midt på ugen

Temperaturerne kan stige til 25 grader midt på ugen. Men i weekenden kommer regnen forbi.

  • Sommer bliver hos os lidt endnu. (Foto: Martin Lehmann)
Sommer bliver hos os lidt endnu. (Foto: Martin Lehmann)

Når landets folkeskolelever begynder undervisningen efter sommerferien i denne uge, byder vejret på både skyfri himmel og sommerlige temperaturer.

- Weekendens fine vejr fortsætter, og det ser ud til at skolestarten lægger ud med godt vejr. Mandag er der en klat skyer, der kører forbi i den nordlige del af Jylland, men ellers bliver det en fin solskinsdag, siger vagtchef Mogens Rønnebek fra DMI.

De nordjyske skyer har også et par dryp med sig, men i løbet af eftermiddagen får solen også lov til at skinne på disse kanter.

Temperaturerne kommer til at ligge mellem 20 og 22 grader, og det solrige vejr fortsætter i samme sommerspor i nogle dage.

- Onsdag bliver det 20-25 grader, og der er størst chance for 25 grader i den vestlige del af Jylland, fortæller vagtchefen.

Men efter en solrig start på ugen sker der et skift i vejrsituationen.

- Når vi kommer til torsdag, skal der en front med regn forbi en overgang. Det bliver ikke de store mængder, og der kommer også noget sol på begge sider af fronten, siger Mogens Rønnebek.

Vagtchefen forventer, at der vil falde omkring fem til ti millimeter regn over ugens sidste dage, mens søndag dog kan blive lidt mere våd.

- Det ser ud til, at der søndag kan komme et rigtig skud varme forbi, hvor vi godt kan komme op omkring de 25 grader. Men der kommer også regn og lokale tordenbyger, siger Mogens Rønnebek.

Vinden blæser ugens første dage fra en østlig retning, mens de våde regnskyer trækker op fra syd og sydvest senere på ugen.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Forfatter om Lars-Emil: Han kunne blive ved med at snakke
Pukkelhvalens unge hvisker, når den taler med mor
Jakob Larsen: Det var tyveri
Trump er historisk upopulær hos amerikanerne
Lars Løkke på erhvervsfremstød i Kina
Klar opbakning til Kim som Siumut-formand
sermitsiaq.ag