Samfund

Elever giver skolen dumpekarakter for IT

Folkeskolen får hug fra forældre og elever, som synes, at skolen sakker bagud på IT-fronten

  • Børnene oplever ikke, at IT bliver brugt i deres undervisning. (Foto: Colourbox)
Børnene oplever ikke, at IT bliver brugt i deres undervisning. (Foto: Colourbox)

Når næste kuld af folkeskole-elever på mandag spænder skoletasken på ryggen for første gang, så bliver de modtaget af en folkeskole, som ifølge mange forældre og elever er langt bagud på IT-fronten.

60 procent af eleverne og 52 procent af forældrene siger i en ny undersøgelsen, at folkeskolen trods senere års investeringer i udstyr er bagud eller langt bagud i anvendelsen af it.

Det er kritisabelt, mener skolebestyrelsernes sammenslutning Skole og Forældre:

- Folkeskolen er et væsentligt omdrejningspunkt i at klæde vores børn på til fremtidens udfordringer, og det er vigtigt, at moderne læremidler er en naturlig del af undervisningstilbuddet. Jeg vil opfordre skolebestyrelserne til at overveje, om it-niveauet skal løftes på deres skole, siger Skole og Forældres landsformand, Benedikte Ask Skotte på baggrund af analysen, som er lavet for KMD Analyse og Danske Elever.

Se også: Sådan bør danske skoler håndtere elevers it-grej Læs også: Sådan bør danske skoler håndtere elevers it-grej

Bliver ikke brugt
Mens computere, iPads og andre digitale produkter bliver stadig mere almindelige i børnenes hverdag derhjemme, så er de stadig et særsyn i skolen:

En betydelig andel af eleverne i undersøgelsen svarer, at de sjældent oplever, at it eller digitale læremidler anvendes i undervisningen. Eksempelvis oplever næsten halvdelen af eleverne, at der kan gå en måned eller mere uden, at de bruger digitale læremidler i undervisningen.

54 procent af eleverne og 66 procent af forældrene mener, at undervisningen i høj grad eller meget høj grad vil blive bedre, hvis it anvendes mere i undervisningen.

Knap 1000 folkeskoleelever har deltaget i undersøgelsen, hvor lidt over 1000 repræsentativt udvalgte forældre også har deltaget. Børnene, som deltager i undersøgelsen, går på mellem 6. og 10. klassetrin.

Du kan se hele undersøgelsen her

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere