Samfund

Teleselskaber tjener kassen på afbetaling

Det er slut med knaldtilbud på mobiltelefoner, og det skæpper godt i teleselskabernes pengetanke

Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

Telebranchens har ramt en ny guldåre med salg af mobiltelefoner på afbetaling, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Det er nemlig slut med de knaldtilbud på mobiltelefoner til 99 kroner, der for få år siden var ganske almindelige og kun var mulige, fordi teleselskaberne satte millioner af kroner til for at lokke kunder ind i abonnements-folden.

I dag skovler branchen derimod penge ind på at sælge smartphones, tablets og iPads på afbetaling og til fuld pris. Samtidig sparer selskaberne milliarder, fordi de dyre mobiltilskud er lagt i skuffen.

- Der er i høj grad brug for pengene. Uden skiftet ville indtjeningen i teleselskaberne være under et voldsomt pres. Det er for eksempel en af de største omkostningsbesparelser, som TDC kan vise frem det seneste år, siger Morten Imsgard, aktieanalytiker i Sydbank, til Jyllands-Posten.

Telegiganten introducerede afbetalingsordningen TDC Rate i maj sidste år. I første halvår 2011 havde Danmarks største telekoncern indtægter fra salg af mobiltelefoner på 260 millioner kroner. Et år senere er indtægterne vokset til 651 millioner kroner.

TDC's nye topchef, Carsten Dilling, er da også meget tilfreds med afbetalingsordningens succes.

- Det er positivt, at kunderne har taget TDC Rate til sig. Det vidner om stor lyst til at bruge smartphones og iPads, og det er i bund og grund det, som får salget til at eksplodere, siger Carsten Dilling til Jyllands-Posten.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Linette K. Jespersen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik