Endelig sker det: Sommeren kommer

I weekenden rammer sommeren Danmark, hvor vi får temperaturer over 20 grader. Og varmen fortsætter i mindst ti dage

  • Endelig kommer sommeren til Danmark (Foto: FINN FRANDSEN/POLFOTO)
Endelig kommer sommeren til Danmark (Foto: FINN FRANDSEN/POLFOTO)

Find de lette kjoler og solcremen frem, for nu kommer sommeren endelig til Danmark. Det fortæller Michael Skelbæk, der er vagtchef ved DMI til ekstrabladet.dk.

- Vi kommer ind i en periode nu, hvor vi får forrygende, flot sommervejr. Det bliver virkelig dejligt vejr.

Det varme vejr indtager landet i weekenden, og som det ser ud lige nu, fortsætter det i en længere periode.

Hvor vi i det meste af juni og juli kun har haft ganske få sammenhængende dage med sol og temperaturer over 20 grader, kan vi nu glæde os til en periode med varme temperaturer og ingen regn.

Så selvom vejrprognose viser enkelte skyer, bliver det altså langt mere sommeragtigt end det vejr, vi har haft de sidste par måneder.

- Det bliver en længerevarende periode. Mindst ti dage i hvert fald. Det kan endda fortsætte helt op til 18 dage, men det er stadig noget usikkert at spå om. Men det bliver i hvert fald i en god periode, lyder det fra Michael Skelbæk til ekstrabladet.dk.

Grunden til den kommende periodes herlige vejr er et højtryk, som passerer Danmark. Lige nu er højtrykket over England, hvilket giver godt vejr til dem, der deltager og overværer de Olympiske Lege i London.

Så der er altså ingen grund til fortvivlelse, hvis du endnu ikke har fået luftet badetøjet på de danske strande eller drukket vin med bare arme på terrassen på lune sommeraftener. Sommeren kommer nu.

Få den seneste vejrudsigt på vejret.dk

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere