Forældre til død dreng får erstatning

Treårig dreng blev sidste år kvalt i sin hue i en børnehave ved Slagelse. Nu tager kommunen ansvar og betaler.

Forældrene, der i marts 2011 mistede deres treårige søn ved en ulykke i en børnehave, modtager nu erstatning fra Slagelse Kommune efter længere tids kamp med myndighederne.

- Vi har forhandlet en afslutning på sagen, hvor Slagelse Kommune giver os en erstatning på 230.000 kroner, som skal dække vores udgifter i forbindelse med vores søns død/begravelse samt tort, skriver forældreparret i en mail.

Den treårige dreng døde sidste år, da hans elefanthue kom i klemme i en hytte på legepladsen i naturbørnehaven Bakkelygaard i Vemmelev.

Både politiet og statsadvokaten afviste, at dødsfaldet kunne føre til en straffesag mod kommunen. Men forældrene gik efter at få en godtgørelse fra Slagelse Kommune, da de mente, at forholdene i børnehaven ikke var i orden.

- Blandt andet var bygningsreglementet efter vores vurdering ikke overholdt, og samlet set var ansvaret for børnene for ringe, skriver forældrene, som dog overordnet set er tilfreds med erstatningen fra Slagelse Kommune:

- Vi lægger mest vægt på, at kommunen efter alt for lang tid har taget det juridiske ansvar. Set i forhold til en lang, opslidende retssag synes vi, det er en rimelig afslutning.

Men forældrene føler sig dog stadig dårligt behandlet af Slagelse Kommune. Det var nemlig først efter, at parret selv skaffede en advokat, at kommunen kom i tale.

- Jeg fatter ikke, at kommunen ikke kunne hjælpe os med en bistandsadvokat. Det hele virkede som om, at kommunen vaskede hænder og håbede på, at vi ville give op.

- Vi har brugt utrolig mange kræfter på denne sag. Lige fra start mødte vi modstand. Både hos kommunen, politiet og siden hos statsadvokaten. Sådan burde borgere ikke behandles, siger moren til Ekstra Bladet tirsdag.

Forældreparret håber, at Slagelse Kommune og andre kommuner har lært af sagen, så andre forældre undgår den samme tragedie.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Stormester vil sætte skak på skoleskemaet
Kuupik Kleist til Kim Kielsen: Udskriv valg
Foreningen Grønlandske Børn styrker organisationen
Twitter-investorer kigger langt efter de gode nyheder
Rapport: Sats på skalrejer og drop landingspligt
Naalakkersuisut fyrer Henrik Leth i utide
sermitsiaq.ag