Sådan er Milena Penkowa blevet undersøgt

Et internationalt ekspertpanel fælder en hård dom over Milena Penkowas hjerneforskning

Københavns Universitet har tidligere sendt to sager om Milena Penkowas forskning til Udvalgene vedrørende Videnskabelig Uredelighed (UVVU). Og en sag om dokumentfalsk i forbindelse med dyreforsøg er meldt til politiet.

Læs også:

Se også: Hjerneforsker Penkowa kan miste doktorgrad

Formålet med det internationale panels undersøgelse har været at afdække om, der er yderligere tegn på uredelighed ud over den, Penkowa allerede er indklaget for.

Det har alene været panelets opgave at undersøge Milena Penkowas forskning.

Da Penkowa gennem årene har skrevet artikler sammen med en lang række danske og internationale forskere, har panelet bedt Penkowa og hendes medforfattere om hjælp til få klarlagt, hvilke dele af det videnskabelige arbejde, der har været udført af Penkowa selv, og hvilke dele, der er udført af andre forskere.

Inden Københavns Universitet modtog den endelige rapport fra panelet, har den været i høring hos Milena Penkowa. Panelet fandt ikke overbevisende argumenter fra Penkowa i forhold til at ændre på de endelige konklusioner.

Tilbage står derfor en liste på 15 publikationer med så store problemer omkring data, resultater og videnskabelige konklusioner, at panelet nu mistænker Penkowa for at have snydt.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Slut for GOG
Partii Naleraq vil afskaffe personaleboligerne
Stine Bosse: Alle skal med
Tupaarnaq på vej til international berømmelse
Berømt schweizisk klatrer fundet død på Mount Everest
Forfatning om to til tre år
sermitsiaq.ag