Samfund

Uups: Skat udsendte 270.000 forkerte regninger

Skat har ved en fejl udsendt forkerte regninger til hele 270.000 bilejere - Dybt beklageligt, lyder det

  • Hvor mange penge, det kommer til at koste at råde bod på skatte-kikseren, vides endnu ikke. (Foto: Catherina Boserup)
Hvor mange penge, det kommer til at koste at råde bod på skatte-kikseren, vides endnu ikke. (Foto: Catherina Boserup)

- Satans osse.

Sådan kunne det have lydt på Skats kontorer, efter at det gik op for dem, at næsten 300.000 bilejere over de seneste dage fået en forkert opkrævning af den halv- eller helårlige grønne ejerafgift eller vægtafgift.

De cirka 270.000 bilister er nemlig normalt tilmeldt en PBS-ordning, og derfor er de vant til, at regningen vil blive betalt automatisk.

- Vi har fået et nyt system, som desværre ved en fejl har gjort, at der er blevet sendt en masse forkerte opkrævninger ud til bilejeren. Det er virkelig ærgerligt, eftersom systemet ellers har virket upåklageligt, når vi har testet det, forklarer afdelingsleder i Skat Orla Kristensen til ekstrabladet.dk, der fortsætter:

- Men jeg vil ikke engang sidde her og komme med alle mulige undskyldninger, for det er en fejl fra vores side, som vi bare skal beklage. Vi vil selvfølgelig gøre, hvad vi kan for at rette fejlen, så det ikke sker igen.

Ifølge Orla Kristensen skal bilejeren ikke betale regningen. Tværtimod er det - for en gangs skyld - i orden at arkivere rudekuverten lodret, eftersom man ellers ville kunne risikere at betale dobbelt op.

- Nej, folk skal bare smide regningen ud og lade som ingenting. Det er heldigvis først i august, at pengene skal falde, så vi kan godt nå at rette fejlen, siger Orla Kristensen.

Ifølge Nordjyske.dk, der først skrev om historien, lover Skat, at folk kan få deres penge tilbage med det samme, hvis de er kommet til at betale regningen.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere