Samfund

Schæferhunde bider mest

En liste over 278 bidepisoder viser, at Schæferhunden topper som den hund, der bide mest fra sig. Men også blandingshunde og selskabshunde ligger blandt top fem

  • Ifølge en undersøgelse fra foreningen Fair Dog er det schæferhunden, der bider mest fra sig (Foto: Johnny Frederiksen)
Ifølge en undersøgelse fra foreningen Fair Dog er det schæferhunden, der bider mest fra sig (Foto: Johnny Frederiksen)

13 hunderacer blev for to år siden forbudt i Danmark og en undersøgelse har mandag vist, hvordan loven mod racerne er virkningsløs.

Men nu viser det sig, at de forbudte racer ikke er dem, der bider mest. Hvis man skal tro på en undersøgelse fra foreningen Fair Dog fra 2011, er den race, der bider mest fra sig nemlig schæferhunden - skarp forfulgt af rottweilere, blandingshunde og selskabshunde.

LÆS OGSÅ:

Se også: Hunden bider stadig: Raceforbud virker ikke

- Jeg har set andre undersøgelser, der bekræfter, at schæferhunden har et ry for at bide mest. Men det er ikke hunden, men personen forenden af snoren, der problemet, understreger dyrlæge og hundeekspert Bille Ruwald, der blandt andet har flere års erfaring med at undervise hundførere inden for politiet og SKAT.

Store skader anmeldes
Hunde, der ikke kan findes på listen over de 13 forbudte hunderacer, er blandt andet pitbull terrier, tosa inu og amerikansk staffordshire terrier. Men dyrlægen mener, at hundeloven er 'problematisk.'

- Det, man anmelder som skader, er altid store skader. En lille hund med en lillebitte mund laver ofte ikke så stor en skade, at det vil blive anmeldt. Derfor er jeg overbevist om, at hunderacer er ens, men vedkomne forenden af snoren giver et skævt billede, siger Bille Ruwald.

Fair Dogs undersøgelse er baseret på 278 bidepisoder fra dyrlæger, politirapporter, internettet og hundeejerberetninger.

Bid på mennesker et år efter raceforbud

Her ses Fair Dogs liste over de ti hunde, der har bidt mest. I undersøgelsen indgår 278 bid-episoder

1. Schæferhund

2. Rottweiler

3. Blandingshunde

4. Små selskabshunde

5. Cocker Spaniel

6. Retriever

7. Hønsehund

8. Slædehund

9. Muskelhund

10. Gravhund

Et år før racefobuddet i 2010 så listen således ud (Her var undersøgelsen bygget på 186 bid-episoder):

1. Schæfer

2. Labrador

3. Slædehund

4. Blandingshunde

5. Cocker Spaniel

6. Små Selskabshunde

7. Rotweiler

8. LIstehunde

9. Jagthunde

10 Australist Hyrdehund

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere