Gå til artikel om 1 sek Gå til artikel
Gå til artikel
Samfund

Heldig hund: Rex slap for aflivning

Rex er en blanding af to forskellige forbudte racer. Hans ejer hentede Rex fra et internat mandag. Ellers skulle han have været aflivet

  • Rex er blandt de hunde, der må vente på dødsgangen (Foto: Anita Graversen)
Rex er blandt de hunde, der må vente på dødsgangen (Foto: Anita Graversen)

Hunden Rex var heldig. Han er en forbudt hunderace og skulle have været aflivet.

Men han slap for døden mandag. For han blev hentet tilbage af sin første ejer, efter en anden ejer fik ham. Men da det er ulovligt røg Rex videre til Dyreværnets internat i Rødovre. Nu er han altså tilbage hos sin oprindelige ejer igen.

LÆS OGSÅ:

Se også: Hunden bider stadig: Raceforbud virker ikke

LÆS OGSÅ:

Se også: Schæferhunde bider mest

Men det er dog langt fra alle hunde, der lige så heldige som Rex. Mange forbudte hunderacer bliver nemlig aflivet, når de ankommer til et internat uden ejer og registreringsnummer.

Alene på Danmarks største internat - Dyreværnets internat i Rødovre - er 44 hunde blevet aflivet, efter hundeloven trådte i kraft i 2010.

- Jeg synes, det er fuldstændig forrykt, at vi skal aflive hunde, som ikke har gjort noget. Den kan ikke håndhæves i praksis, fordi vi kan ikke racevurdere hundene ordentligt. For eksempel har vi ikke midlerne til at bestemme deres racer via DNA. Vi kan kun vurdere hundene ud fra temperament og udseende, siger Nina Amdi Carlsen, der er formidlingsansvarlig hos Dyreværnet.

LÆS OGSÅ:

Se også: 65 hvalpe aflivet - nu er det nok

LÆS OGSÅ:

Se også: Justitsminister: hundelov kan blive bedre

LÆS OGSÅ:

Se også: Justitsminister roder rundt i hundelov

Det går for langsomt
Rex er en blanding af en amerikansk bulldog og en amerikansk staffordshire terrier - en såkaldt amstaff - og er derfor blandt de ulovlige hunderacer i Danmark, der skal aflives, når de ikke er registreret hos en ejer - også selv om de er uskyldige.

En ny rapport har endvidere vist mandag, at hundeloven har været virkningsløs. For flere er fortsat blevet bidt to år efter loven trådte i kraft.

Justitsministeren og ordførerne fra flere partier i folketinget har sidste år udtalt, at de vil kigge loven efter i sømmene, hvilket formentlig først bliver i 2013. Imellemtiden må ulovlige hvalpe og hunde uden ejer og registreringsnummer aflives.

- Jeg synes ikke, at man reagerer hurtigt nok, når man kan se, at loven ikke fungerer. Vi ser hele tiden, at hunde mister livet, bare fordi de ser forkerte ud. Farlige hunde bliver til på grund af farlige ejere, siger Nina Amdi Carlsen fra Dyreværnet.

ekstrabladet.dk har forsøgt at få en kommentar fra fødevareminister Mette Gjerskov for at høre, hvornår der kan forventes en eventuel ændring af loven.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Uroen fortsætter
Redningsøvelse for fuld udblæsning
Olieeventyr sættes for alvor på vågeblus
Derfor blev Henrik Leth fyret
Filmen 'Inuk' vises i Italien
D vil fortsat ikke udpege medlem til forfatningskommission
sermitsiaq.ag