Samfund

Galleri: Vi glemmer aldrig 22. juli

ekstrabladet.dk har samlet nogle af de dramastiske, hjerteskærende og grusomme billeder, der stadig hænger ved et år efter Breivik-massakren i Norge

  • Line Nersnæs, der havde fået en gigantisk splint ind i hovedet, er en af de personer, vi aldrige nogen glemmer. (Foto: Sara Johannessen/VG)
Line Nersnæs, der havde fået en gigantisk splint ind i hovedet, er en af de personer, vi aldrige nogen glemmer. (Foto: Sara Johannessen/VG)

Enkelte dage i verdenshistorien er så dramatiske eller grusomme, at man med det samme ved, at de går over i historien.

22. juli 2011 var én af disse dage.

For på denne dag besluttede massemorderen Anders Behring Breivik sig for at udføre et af de mest koldblodige, uhyggelige og uforståelige terrorangreb nogensinde.

I alt 77 personer mistede livet som følge af Breiviks gerninger 22. juli - otte personer døde efter en kæmpe eksplosion i Oslos regeringskvarter, og 69 personer blev på uhyggelig vis henrettet én efter én på Utøya. Langt de fleste ofre var unge mennesker med størstedelen af livet foran sig.

Ekstrabladet.dk bringer her et galleri af nogle af de billeder, der stadigvæk sidder fast på nethinden, selv om det nu er et helt år siden, at den forfærdelige tragedie indtraf på Utøya og i Oslo.

Se galleriet i toppen af artiklen.

Interaktiv grafik: oslo terror

Følg timerne der forandrede Norge.

Interaktiv grafik:

Utøya

Følg Anders Breiviks dødbringende rute på Utøya, og læs mere om de 69 sjæle der aldrig kom hjem.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere