Samfund

Mona Lisas jordiske rester fundet

De jordiske rester af en af verdens mest berømte kvinder er formentlig fundet i Firenze

  • Hvad mon Mona Lisa tænkte på, da hun blev foreviget på Leonardo da Vincis maleri. (Privatfoto)
Hvad mon Mona Lisa tænkte på, da hun blev foreviget på Leonardo da Vincis maleri. (Privatfoto)

Der er få mennesker i denne verden, som har fået så meget opmærksomhed, og som har været omgærdet af så meget mystik, som Mona Lisa. - Kvinden, som er portrætteret på Leonardo da Vincis mesterværk.

Nu har italienske arkæologer tilsyneladende gjort et vigtigt fund. De har fundet skellettet af Lisa Gherardini, som menes at være den model, som de Vinci brugte til maleriet, der i dag hænger på Louvre i Paris.

De jordiske rester er blevet fundet nær klosteret Saint'Orsola i Firenze, og knoglerne er blevet sendt til 'afdelingen for bevarelse af kulturværdier' for at blive undersøgt.

Ugudeligt
Eksperter mener, at Mona Lisas identitet blev opdaget, da man fandt en bog fra 1503. Her havde en bekendt til da Vinci skrevet: 'At Leonardo i øjeblikket arbejder på et portræt af Lisa Gherardini.

Flere kunsteksperter har gennem tiden desuden skrevet, at Lisa Gherardini var lig med Mona Lisa. Det nævnes i blandt andet ' Kunstneres liv' af kunsteksperten Giogrio Vasari. Og også historikeren Giuseppe Pallanti, der har skrevet tre bøger om Mona Lisas historie baseret på 25 års forskning mener, at Leonardos far var Gherardini nabo i 'Via Ghibellina'.

Selvom historikere verden rundt fryder sig over fundet, mener efterkommere af Lisa Gherardin, at man bør lade hendes jordiske rester være i fred. Natalia Guicciardini Strozzi, en italiensk prinsesse, har i 'The Telegraph' beskrevet gravearbejdet efter knoglerne som 'ugudeligt' og uden betydning for forståelsen af Leonardo da Vincis maleri.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere