Samfund

'Store efterfølger' giver sig selv fornem militærtitel

Kim Jong-Un kan nu kalde sig selv marskal i det nordkoreanske militær - Det har han selv bestemt

  • Kim Jong Un har stort set ingen militærerfaring, men det er ikke noget problem for at stryge til tops i Nordkorea. (Foto: AP)
Kim Jong Un har stort set ingen militærerfaring, men det er ikke noget problem for at stryge til tops i Nordkorea. (Foto: AP)

Trods sin unge alder og yderst begrænsede militær-erfaring har Nordkoreas præsident og diktator nu valgt at smykke sig selv med de ypperste militærfjer, som landet kan tilbyde.

Læs også: Disney raser over bizart nordkoreansk show

Således har kun 27-årige Kim Jong Un nu udnævnt sig selv til marskal i den nordkoreanske hær – det er den øverste militærtitel i det kommunistiske land.

Det skriver det internationale nyhedsbureau Reuters.

Beslutningen blev truffet i tirsdags, men blev først kommunikeret ud til offentligheden via de statskontrollerede, nordkoreanske medier i går.

Udover sin nye titel kan Kim Jong-Un også prale med titlerne som leder af Koreas arbejderparti og bestyrelsesformand i den nationale forsvarskommission.

Læs også: Nordkoreanerne lider under alvorlig tørke

Nordkoreas hær råder – trods armod og sult i befolkningen – over en styrke på omkring 1,2 millioner soldater. Og det gør den til én af de absolut største i verden.

Kim Jong-Un overtog magten i Nordkorea efter sin afdøde far, Kim Jong-Il, der døde 17. december 2011.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere