Samfund

Fest-joint kan koste dig kørekortet

Hash kan måles i kroppen i flere dage. Det kan koste kørekortet. Boom i klager. - Absurd skrivebords-arbejde, siger ekspert

  • 'Affyringen' af sådan en kan koste kørekortet flere dage senere (Foto: AP)
'Affyringen' af sådan en kan koste kørekortet flere dage senere (Foto: AP)

- Hr. og fru Danmark ringer med tårer i øjnene for fortæller, at de slet ikke vidste hash kunne blive i kroppen så længe, og at de har fået frakendt deres kørekort.

Sådan siger gruppeleder for politianklagerne hos Københavns Politiadvokatur på Station City Arne Dam Ravn til Berlingske i dag.

Han står for behandlingen af klager fra bilister, der har fået frakendt kørekortet på grund af narko-kørsel. 259 henvendelser er der kommet i år.

- Folk ved ikke de gør noget ulovligt. Jeg har talt med en arbejdsgiver, der måtte fyre en chauffør, der var frakendt kortet. Folk risikerer at skulle gå fra hus og hjem, siger Arne Dam Ravn til Berlingske.

En stramning af loven, der trådte i kraft ved årsskiftet, betyder at du fradømmes kortet i tre år, hvis der måles THC - det aktive stof i cannabis - i blodet.

Politianklageren nævner i avisen, at han har talt med en familiefar, der står til at miste kortet, da han tre dage før han blev stoppet af politiet havde røget en enkelt joint til en fest.

Misbrugsekspert Henrik Rindom siger til Berlingske, at hash kan spores i blodet i helt op til en måned. For at komme under bagatel-grænsen går der flere dage.

- Loven er absurd skrivebordsarbejde. Bagatelgrænsen for cannabis er så lav, at det ikke betyder oget for trafiksikkerheden. Det handler ene og alene om hetz mod folk, der ryger hash, fordi det er ulovligt, siger Henrik Rindom til Berlingske.

Misbrugseksperten vil henvende sig til politikerne, hvor han bl.a. vil foreslå at man kan få kortet igen, hvis man afleverer urinprøver uden spor af hash i et halvt år.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Berømt schweizisk klatrer fundet død på Mount Everest
Forfatning om to til tre år
To nye piloter klar
Trump vil åbne for olieboringer i Arktis
Akutaaneq Kreutzmann i DM-semifinale med Ribe-Esbjerg
Rigsfællesskabet etablerer Nordpol-beredskab
sermitsiaq.ag