Samfund

Syrien: Blodet flyder i Damaskus

Borgerkrigen i Syrien tager til i styrke, mens FN prøver at samle verdenssamfundet for at stoppe krigen

  • Kampene tager til i styrke i og omkring hovedstaden Damaskus i Syrien. Imens blokerer russerne for, at FN kan gribe ind (Foto: AP)
Kampene tager til i styrke i og omkring hovedstaden Damaskus i Syrien. Imens blokerer russerne for, at FN kan gribe ind (Foto: AP)

Samme dag som Internationalt Røde Kors erklærede Syrien i borgerkrig tager kampene om hovedstaden tilsyneladende til i styrke.

Læs også:

Se også: Røde kors: Nu er der krig i Syrien

Dagen igennem har internationale nyhedsbureauer fortalt om hæftige sammenstød mellem Assad styrker og oprørerne i hovedstaden.

I denne video (Advarsel: voldsomme billeder) ses en sønderskudt bil, som skulle tilhøre de syriske sikkerhedsstyrker. Youtube-videoen er optaget i bydelen Damaskus bydelen Midan.

Annan skal overbevise russerne
FNs særlige udsending, Kofi Annan, forsøger at få Rusland til at vende sig i mod Assads styre, hvilket russerne indtil videre har nægtet. Netop den manglende russiske opbakning gør det ikke muligt for FN at vedtage sanktioner mod Syrien eller i sidste ende gå militært til værks.

Til gengæld har Marokko smidt Syriens ambassadør ud af landet - og erklæret ambassadøren persona non grata. Foreløbigt har Syrien ikke officielt kommenteret på udsmidningen.

General skifter side
I denne video, der kom frem tidligere i dag, ser man angiveligt general Adnan Sillu, den tidligere leder af Syriens kemiske våbenprogram, som fortæller at han har forladt Assads regeringsstyrker og nu er med i ledelsen af oprørerne.

Det menes, at 16.000 mennesker indtil videre har mistet livet i Syrien siden oprøret mod præsident Assad begyndte for 16 måneder siden.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere