Samfund

Syrien: Blodet flyder i Damaskus

Borgerkrigen i Syrien tager til i styrke, mens FN prøver at samle verdenssamfundet for at stoppe krigen

  • Kampene tager til i styrke i og omkring hovedstaden Damaskus i Syrien. Imens blokerer russerne for, at FN kan gribe ind (Foto: AP)
Kampene tager til i styrke i og omkring hovedstaden Damaskus i Syrien. Imens blokerer russerne for, at FN kan gribe ind (Foto: AP)

Seneste Nyheder

Hent flere

Mest læste i Nyheder

Hent flere
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

Samme dag som Internationalt Røde Kors erklærede Syrien i borgerkrig tager kampene om hovedstaden tilsyneladende til i styrke.

Læs også:

Se også: Røde kors: Nu er der krig i Syrien

Dagen igennem har internationale nyhedsbureauer fortalt om hæftige sammenstød mellem Assad styrker og oprørerne i hovedstaden.

I denne video (Advarsel: voldsomme billeder) ses en sønderskudt bil, som skulle tilhøre de syriske sikkerhedsstyrker. Youtube-videoen er optaget i bydelen Damaskus bydelen Midan.

Annan skal overbevise russerne
FNs særlige udsending, Kofi Annan, forsøger at få Rusland til at vende sig i mod Assads styre, hvilket russerne indtil videre har nægtet. Netop den manglende russiske opbakning gør det ikke muligt for FN at vedtage sanktioner mod Syrien eller i sidste ende gå militært til værks.

Til gengæld har Marokko smidt Syriens ambassadør ud af landet - og erklæret ambassadøren persona non grata. Foreløbigt har Syrien ikke officielt kommenteret på udsmidningen.

General skifter side
I denne video, der kom frem tidligere i dag, ser man angiveligt general Adnan Sillu, den tidligere leder af Syriens kemiske våbenprogram, som fortæller at han har forladt Assads regeringsstyrker og nu er med i ledelsen af oprørerne.

Det menes, at 16.000 mennesker indtil videre har mistet livet i Syrien siden oprøret mod præsident Assad begyndte for 16 måneder siden.

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Ledende digital redaktør:Anders Refnov
EKSTRA-redaktør:Lisbeth Langwadt
Nyhedsredaktør lige nu:Mikkel Selin
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk