Samfund

Røde kors: Nu er der krig i Syrien

Hidtil har der kun været krig i visse områder i Syrien, men konflikten er blevet en desideret borgerkrig

  • Der er borgerkrig i Syrien. Det erklærer Internationalt Røde Kors - billedet her viser modstandere af Assads styre i kamp. Tid, sted og autencititet kan ikke stadfæstes oplyser AP (Foto: AP)
Der er borgerkrig i Syrien. Det erklærer Internationalt Røde Kors - billedet her viser modstandere af Assads styre i kamp. Tid, sted og autencititet kan ikke stadfæstes oplyser AP (Foto: AP)

Det kan lyde mærkeligt, at Internationalt Røde Kors sådan kan erklære et land i borgerkrig, men ikke desto mindre er det, hvad organistationen har gjort i dag.

Erklæringen ændrer situationen i landet.

Læs også:

Se også: 55 dræbt under hårde kampe i Syrien

En borgerkrig er underlagt Geneve-konventionen, og det betyder blandt andet, at de stridende parter må slå hinanden ihjel. Vigtigere er, at civilbefolkningen skal nyde en særlig beskyttelse, og det internationale samfund vil efter en krig kunne føre en sag om krigsforbrydelser.

Røde Kors vil være i landet
Internationalt Røde Kors vil desuden være tilstede i landet og observere om Geneve-konventionen bliver brudt.

- Det, der betyder noget, er, at den humanitære folkeret gælder, når opgør mellem regeringens styrker og oppositionsgrupper finder sted i landet, siger talsmanden for Røde Kors, Hicham Hassanhan til BBC.

Læs også:

Se også: FN: Syriens hær angreb målrettet i Tremseh

Erklæringen kommer på en dag, hvor der er registreret voldsomme kampe omkring Syriens hovedstad Damaskus. Det skriver BBC.

FN vil presse Rusland
Assads styrker bliver beskyldt for at bruge tunge våben i kampene - med store civile tab til følge. Det afviser militæret.

Mens befolkningen i Syrien må leve med en krig forsøger FNs og Den Arabiske Ligas særlige udsending, Kofi Annan, at lægge poilitisk pres på styret i landet. Det sker blandt andet ved, at Kofi Annan vil forsøge at overbevise russerne om, at de skal lægge større pres på Assads styre. Hidtil har Rusland støttet præsident Assad.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere