Samfund

Spar Nord vil forbyde øl

Den nordjyske sparekasse, Spar Nord, vil have nedlagt fogedforbud mod en ny sjællandsk øl

  • Spar Nord vil ikke finde sig i en ny øl med navnet 'Grisk', (Foto: Carsten Snejbjerg)
Spar Nord vil ikke finde sig i en ny øl med navnet 'Grisk', (Foto: Carsten Snejbjerg)

Den nordjyske Bank Spar Nord er godt gale i skralden over en ny, sjællandsk øl.

Faktisk er de så gale, at de nu har henvendt sig til Retten i Roskilde for at få nedlagt fogedforbud mod øllen, der bærer navnet grisk og har en joker på sin etiket og skriften 'Spar Nar' påskrevet.

Det skriver business.dk.

- Vi synes, det er gennemgribende uacceptabelt, når nogen snylter på navn og logo. Det er en mand, som bruger ting, som vi ejer og har ret til, på en nedgørende facon. Han har designet en etiket, som helt tydeligvis er en parodi på vores navn, forklarer Ole Madsen, kommunikationsdirektør i Spar Nord, til business.dk og fortsætter:

- Det er ikke fordi, vi synes, at det er attraktivt eller morsomt at være genstand for den her slags latterliggørelse, eller hvad man nu vælger at kalde det.

Direktøren fra bryggeriet Hornbeer, der står bag øllen, afviser dog, at han er ude med riven efter Spar Nord. Det til trods for, at han også har lavet flere Youtube-klip om 'SparNordkorea'.

- Jeg har valgt et fiktivt navn på en fiktiv bank, som jeg kalder SparNar - rigtig mange banker i Danmark hedder noget med Spar, og narren er et billede på mig selv og en masse andre godtroende mennesker, siger Jørgen Fogh Rasmussen til business.dk.

Hvad mener du? Er Spar Nord i sin gode ret til at føle sig trådt over tæerne? Deltag i debatten under artiklen.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere