Samfund

Tornadoen fortsætter trods brækkede ryghvirvler

Og Lalandia lover ikke tilskadekomne badegæster erstatning

  • 17-årige Amanda Christensen fra Snekkersten er det meste af tiden bundet til sin seng efter ulykken i Lalandia i Rødby. Hun har konstante smerter, får blackouts og kan ikke bevæge sig rundt alene. (Privatfoto)
17-årige Amanda Christensen fra Snekkersten er det meste af tiden bundet til sin seng efter ulykken i Lalandia i Rødby. Hun har konstante smerter, får blackouts og kan ikke bevæge sig rundt alene. (Privatfoto)
1/3
Næste »

Lalandia følger ifølge direktør Jan Harrit op på tilskadekomne badegæsters tilstand. Alligevel var det i dag nyt for ham, hvor alvorligt Amanda Christensen var kommet til skade. Det til trods for en intern skaderapport, der blev udfyldt i badelandet 3. juli, da den 17-årige pige kom til skade.

Læs også:

Se også: Amanda brækkede to ryghvirler i Lalandias rutsjebane

- Vi venter på, at Amanda ringer tilbage, så vi kan finde ud af, hvor alvorligt det er, siger Jan Harrit til ekstrabladet.dk.

- Hun skal gå med korset i tre måneder, kan ikke bevæge sig rundt alene, får blackouts og får formentlig problemer med at begynde på sit studie i august.

- Det er jeg selvfølgelig meget ked af at høre.

- Hun forstår ikke, hvorfor I ikke lukker den rutsjebane og får undersøgt til bunds, hvad problemet er.

- Vi har haft de uheld her, og efter vi havde et uheld i weekenden, har vi reguleret på rutsjebanen. Da Amanda kørte i den, måtte der køre fire i rutsjebanen. Det har vi ændret nu, så der kun kan køre to i rutsjebanen. Dermed tager vi en del vægt af den båd, man kører i, og det kan reducere hastigheden på den. Det har vi kørt med siden i går morges. Vi har ikke haft problemer siden.

- Og viser det sig, at det ikke virker, så må vi bare vente på, at der sker ulykker igen?

- Nej, vi mener, at sikkerheden er i orden i Tornadoen nu. Ellers ville vi ikke holde den åben.

En af Lalandias egne medarbejdere kom i 2009, da Tornadoen åbnede i Billund, så alvorligt til skade, at vedkommende fik tilkendt arbejdsskadeerstatning. Det til trods for, at ulykken ifølge Jan Harrit 'skete ved ikke-autoriseret brug' af rutsjebanen.

Men når det kommer til almindelige tilskadekomne badegæster, bliver der ikke pr. automatik betalt erstatning.

- Burde I ikke give jeres skadede gæster erstatning? De har jo ikke selv været ude om det her i modsætning til jeres egen medarbejder åbenbart var det.

- Når der sker skader her, bliver de sendt til vores forsikringsselskab, som vurderer, om der skal udbetales erstatning. Hvis vi ikke mener, der har været nogle fejl på vandrutsjebanerne - at vi ikke har begået nogle fejl - skal vi ikke betale erstatning.

- Så du mener ikke, at det er en fejl, at en pige brækker to ryghvirvler?

- Jo, det er meget uheldigt, det er det.

- Så hun har mulighed for erstatning?

- Det kan jeg ikke vurdere. Det er op til forsikringen at vurdere det.

- Men du vil da ikke sige, at det er Amanda Christensens egen skyld?

- Nej, det vil jeg ikke sige. Jeg siger, vi er meget kede af det, der er sket. Vi har i dag fået at vide, at hun har brækket to ryghvirvler, men vi kender ikke til det og venter på, at familien vender tilbage.

Tip os! Er du kommet til skade i et vandland eller en forlystelsespark i Danmark, så giv os et tip på sms/mms 1224 (koster alm. takst) eller på mail: 1224@eb.dk.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere