Dansk flyveleders morder tilbageholdt i Tyskland

Vitaly Kaloyev, der slog danske Peter Nielsen ihjel i 2004, blev i går tilbageholdt i Tyskland

  • Vitaly Kaloyev (venstre) dræbte den danske flyveleder Peter Nielsen i 2004. I går blev han tilbageholdt i lufthavnen i München. (Foto: AP)
Vitaly Kaloyev (venstre) dræbte den danske flyveleder Peter Nielsen i 2004. I går blev han tilbageholdt i lufthavnen i München. (Foto: AP)

Tysk politi tilbageholdte i går russeren Vitaly Kaloyev, der dræbte den danske flyveleder Peter Nielsen i 2004.

Russeren blev tilbageholdt i lufthavnen i München, da han ville deltage i en mindehøjtidelighed for 10-året for flyulykken over Bodensøen i Schweiz, hvor han mistede hele sin familie.

Ikke velkommen i Schweiz
- Tilsyneladende vil de tyske myndigheder ikke lade mig deltage i mindehøjtideligheden. Af en eller anden årsag mener de, at min tilstedeværelse er unødvendig, selv om min familie blev dræbt ved flystyrtet, siger Vitaly Kaloyev ifølge New York Times til nyhedsbureauet Interfax.

Ifølge de tyske myndigheder tilbageholdt de ham, fordi han ikke er velkommen i Schweiz, der er en del af af schengenaftalen.

Han blev løsladt ud på eftermiddagen med papirer, der kun tillader ham at opholde sig i Tyskland.

Vitaly Kaloyev blev i 2005 dømt otte års fængsel for drabet på Peter Nielsen. Han bebrejdede danskeren for et flystyrt, hvor hans kone og børn omkom.

Udnævnt til minister
Han opsøgte Peter Nielsen i en blodrus på hans bopæl i Schweiz, hvor han stak ham ihjel foran danskerens kone og børn.

Han blev løsladt to år efter sin dom, og returnerede til Nordossetien i Rusland, hvor han blev modtaget som en helt.

Området er kendt for at dyrke blodhævn, og de lokale myndigheder udnævnte hurtigt den arkitektuddannede drabsmand til viceminister for arkitektur og byggeri - til stor irritation for myndighederne i Schweiz.

Efter styrtet i 2002 konkluderede en schweizisk undersøgelseskommission, at det private firma Skyguide, som Peter Nielsen arbejdede for, var delvist ansvarlig for ulykken. Peter Nielsen var alene i kontroltårnet, mens hans kollega sov.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere