Samfund

Kræftramt mor fik sine børn hjem - og så døde hun

Hun mistede forældreretten fordi hun havde kræft, men det lykkedes hende at få børnene hjem i den sidste tid. Fredag døde hun med børnene ved sin side

  • Sidste år mistede hun forældreretten over sine børn, fordi en dommer ikke mente, at børnene skulle bo sammen med en syg mor. I sidste øjeblik fik hun børnene hjem, og fredag døde hun med børnene ved sin side. (Foto: Privatfoto)
Sidste år mistede hun forældreretten over sine børn, fordi en dommer ikke mente, at børnene skulle bo sammen med en syg mor. I sidste øjeblik fik hun børnene hjem, og fredag døde hun med børnene ved sin side. (Foto: Privatfoto)

Sidste år mistede den kræftramte 38-årige Alaina Giordano forældremyndigheden over sine børn, da en dommer mente, at børnene havde det bedst sammen med deres raske far.

Faren valgte herefter at flytte børnene til Chicago, omkring 1200 kilometer væk fra Alaina Giordanos hjem i Durham i staten North Carolina, hvor hun fik behandling for den fremskredne kræft.

- Det giver ikke nogen mening, at tage børnene væk fra mig, når det ikke er til at vide, hvor længe jeg skal leve, sagde hun til ABCNews efter dommmen i 2011.

Boede hos Facebookstøtter
Sagen vakte stor opsigt i USA, og på Facebook blev der samlet penge ind til hende, så hun havde råd til at besøge sine børn.

Flere gange boede hun hos sine støtter på Facebook, når hun skulle besøge sine børn, indtil hun fik råd til en lejlighed.

Hendes advokat fik flere gange afslag på en midlertidig ophævelse af forældreretten, men for en måned siden indgav han en hastebegæring og fik medhold, så hun kunne være sammen med sine børn i den sidste tid.

Fredag døde hun så i sit hjem i Durham med børnene ved sin side.

På hendes Facebookside takker en af hendes nærmeste venner for støtten, og peger samtid på, at turene mellem Durham og Chicago tog hårdt på hende.

- Alaina var nødt til at leve et liv på farten, der tog hårdt på hendes helbred. Men tiden sammen med hendes børn gave hende styrke og optimisme, skriver Peter Kaufmann.

Seneste Ekstra Bladet job

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet

Seneste Nyheder

Hent flere

Mest læste i Nyheder

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen

Velkommen. Vi er rigtig glade for dit besøg!

Men vi er knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer.

Vores annoncer gør det muligt for os at tilbyde en stor del af vores indhold – helt gratis.
Hvis du tillader annoncer på ekstrabladet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

Er du EKSTRA-abonnent?

Oplever du problemer? Kontakt webmaster@eb.dk

Når du besøger ekstrabladet.dk tjekker vi, om du blokerer annoncer. Sådan gør vi.