Kræftramt mor fik sine børn hjem - og så døde hun

Hun mistede forældreretten fordi hun havde kræft, men det lykkedes hende at få børnene hjem i den sidste tid. Fredag døde hun med børnene ved sin side

  • Sidste år mistede hun forældreretten over sine børn, fordi en dommer ikke mente, at børnene skulle bo sammen med en syg mor. I sidste øjeblik fik hun børnene hjem, og fredag døde hun med børnene ved sin side. (Foto: Privatfoto)
Sidste år mistede hun forældreretten over sine børn, fordi en dommer ikke mente, at børnene skulle bo sammen med en syg mor. I sidste øjeblik fik hun børnene hjem, og fredag døde hun med børnene ved sin side. (Foto: Privatfoto)

Sidste år mistede den kræftramte 38-årige Alaina Giordano forældremyndigheden over sine børn, da en dommer mente, at børnene havde det bedst sammen med deres raske far.

Faren valgte herefter at flytte børnene til Chicago, omkring 1200 kilometer væk fra Alaina Giordanos hjem i Durham i staten North Carolina, hvor hun fik behandling for den fremskredne kræft.

- Det giver ikke nogen mening, at tage børnene væk fra mig, når det ikke er til at vide, hvor længe jeg skal leve, sagde hun til ABCNews efter dommmen i 2011.

Boede hos Facebookstøtter
Sagen vakte stor opsigt i USA, og på Facebook blev der samlet penge ind til hende, så hun havde råd til at besøge sine børn.

Flere gange boede hun hos sine støtter på Facebook, når hun skulle besøge sine børn, indtil hun fik råd til en lejlighed.

Hendes advokat fik flere gange afslag på en midlertidig ophævelse af forældreretten, men for en måned siden indgav han en hastebegæring og fik medhold, så hun kunne være sammen med sine børn i den sidste tid.

Fredag døde hun så i sit hjem i Durham med børnene ved sin side.

På hendes Facebookside takker en af hendes nærmeste venner for støtten, og peger samtid på, at turene mellem Durham og Chicago tog hårdt på hende.

- Alaina var nødt til at leve et liv på farten, der tog hårdt på hendes helbred. Men tiden sammen med hendes børn gave hende styrke og optimisme, skriver Peter Kaufmann.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere