Samfund

Assange nægter at overgive sig

Wikileaks-stifteren Julian Assange afviser at følge ordre om at melde sig til britisk politi i udleveringssag.

  • Foto: AP
Foto: AP

Seneste Nyheder

Hent flere
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

Wikileaks-stifter Julian Assange bliver hvor han er, på Ecuadors ambassade i London, indtil videre.

Han har ellers fået ordre på at overgive sig til britisk politi, så han kan blive udleveret til Sverige, hvor han beskyldes for voldtægt og andre seksuelle overgreb mod to svenske kvinder.

- Julian Assange har fået det råd, at han ikke skal overgive sig til politiet, siger en talskvinde for australieren uden for Ecuadors ambassade i London.

Hans afvisning af at overgive sig til britisk politi skal "ikke ses som manglende respekt", forklarer talskvinden, som peger på, at asylsager går forud for udleveringssager.

Assange har søgt asyl i Ecuador i et forsøg på at undgå at blive udleveret til Sverige.

Britiske medier skriver, at Assange skulle have meldt sig på en politistation i det centrale London klokken 11.30 lokal tid fredag.

Ecuadors ambassade bekræfter over for nyhedsbureauet AFP, at Assange fortsat befinder sig bag dens mure i kvarteret Knightsbridge i det centrale London.

I en udtalelse på ambassadens hjemmeside bekræfter den ligeledes, at betjente fra Scotland Yard har leveret et brev til Assange gennem dem.

Assange kæmper imod en udlevering til Sverige, fordi han mener, at det vil føre til, at han nemmere kan udleveres til USA.

Her frygter han at blive stillet over for alvorlige anklager, efter han som leder af Wikileaks offentliggjorde hundredtusinder af hemmeligstemplede amerikanske dokumenter, blandt andet om krigene i Irak og Afghanistan.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Christina Ehrenskjöld Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik