Samfund

Skybrud over Danmark: Hold øje med kælderen

Man kan være uheldig at få et skybrud lige i hovedet i dag - men ind imellem bygerne kigger solen også frem

  • Skubruddet bliver formeltlig ikke så slemt som vi så i juli sidste år. Alligevel er det en god ide at holde øje med kældre, der nemt bliver oversvømmet. (Foto: Claus Bjørn Larsen)
Skubruddet bliver formeltlig ikke så slemt som vi så i juli sidste år. Alligevel er det en god ide at holde øje med kældre, der nemt bliver oversvømmet. (Foto: Claus Bjørn Larsen)

- Det bliver en rigtig bygedag i dag. Sådan lyder den triste melding fra ekstrabladet.dks husmeteorolog Thomas Alsbirk fra Vestas og Vejret.dk.

Og det er ikke det hele. Man kan være heldig, at solen titter frem engang imellem, men de fleste vil nok føle sig temmelig uheldige, når der lokalt kommer voldsomme tordenskrald, skybrud og haglbyger.

- Hvis man nemt får oversvømmelse i kælderen, så skal man lige holde øje. For der kan komme meget regn i dag, siger Thomas Alsbirk.

Ustabil luft
Det er på grund af en ustabil luft, der kommer ind over Danmark, at vejret bliver så ekstremt. Jo mere ustabil luften er, jo kraftigere bliver bygerne. Fænomenet opstår, når den nederste luft er varm og den øverste luft er kold. Og fordi den varme luft er lettere end den kolde, vil den begynde at stige til vejrs, samtidigt med at den tunge kolde luft falder nedad.

- Det er svært at tro på, at kalenderen siger sommer lige for tiden, siger Thomas Alsbirk og fortsætter:

- Foreløbig ser det ud som om, at det bliver værst i Nordøstjylland, men over hele landet er der altså risiko for disse byger. Men som sagt - ind imellem kan man altså også få lidt sol. Det må man prøve at glæde sig over.

Thomas Alsbirk lover, at de voldsomme hagl- og regnbyger er væk i morgen. Til gengæld vil det formentlig regne stille og roligt gennem hele dagen.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere