Medicineksperter i lommen på lykkepillefirmaer

Eksperterne der skal beskytte os mod farlig medicin tjener penge på pilleindustrien

  • De medicinske eksperter, der skal vejlede om lykkepiller har selv store økonomiske interesser i, at det går producenterne af lykkepiller godt. (Modelfoto: Kristian Linnemann)
De medicinske eksperter, der skal vejlede om lykkepiller har selv store økonomiske interesser i, at det går producenterne af lykkepiller godt. (Modelfoto: Kristian Linnemann)

Læs meget mere i Ekstra Bladet i dag - køb eBladet her

De medicineksperter, der er ansvarlige for information om lykkepiller til landets læger, har selv store økonomiske interesser i producenterne af pillerne.

Ekstra Bladet har tidligere afsløret, at lægernes opslagsværk promedicin, blæste på Lægemiddelstyrelsens advarsler om antidepressiv medicin og ikke tilføjede livsvigtige informationer om, at gravide risikerede alvorlige bivirkninger, hvis de fik lykkepiller fra medicinalgiganterne Lundbeck, Pfizer og Eli Lilly.

Læs også:

Se også: Læger gav livsfarlige lykkepiller

Nu kan Ekstra Bladet afsløre, at de tre ansvarlige for teksten til lægerne har tætte forbindelser til de selvsamme firmaer.

Den ansvarshavende redaktør Court Pedersen ejer således aktier i Lundbeck. Per Damkier skriver afsnittene om graviditet og medicin og tjener samtidig penge som foredragsholder for Lundbeck og andre medicinalgiganter. Poul Videbeck bliver forgyldt for undervisning hos lykkepille-producenterne Pfizer, Lundbeck Eli Lilly, hvor han også arbejder som konsulent.

Kender du til

Læs også:

Se også: Slået ihjel af mors lykkepiller

Professor Court Pedersen, der ansvarshavende redaktør for indholdet på promedicin.dk, kan ikke se, at hans aktier i Lundbeck skader hans troværdighed i forhold til indholdet på siden.

– Hvis nogle ønsker jeg sælger mine aktier, så gør jeg det uden videre, siger han.

Læs meget mere i Ekstra Bladet i dag - køb eBladet her

  • Se hvem der er i lommen på industrien
  • Se hvad industrien betaler dem
  • Læs konfrontationen

Ved du noget? Så tip os på 1224 (alm. sms-takst) eller på mail 1224@eb.dk.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere