Caroline er stadig dansker

ekstrabladet.dk's nyhed om, at tennisstjernen har skiftet nationalitet, var en aprilsnar. Se, om du er blevet snydt af nogen af alle dagens løgnehistorier i vores overblik her

  • Caroline-pigen er skam stadig dansker. (Foto: AP)
Caroline-pigen er skam stadig dansker. (Foto: AP)

Caroline Wozniacki er blevet træt af den danske jantelov, og er derfor blevet polsk statsborger.

Sådan lød ekstrabladet.dk's tophistorie fredag morgen her på 1. april.

Og der var naturligvis tale om en aprilsnar.

I papirudgaven af Ekstra Bladet kan man læse, at kronprinsparret åbner dørene for barnedåben af deres nye tvillinger for offentligheden. Også løgn og latin. Det kunne Kongehuset selvfølgelig aldrig finde på.

Men vi er ikke de eneste, der har benyttet dagen til at tage røven på vores læsere.

Se bare her:

bt.dk skriver i dag, at Paradise-Peter stiller op til næste folketingsvalg for Dansk Folkeparti. I papiravisen skriver de, at DBU ønsker Egil 'Drillo' Olsen som Danmarks næste landstræner.

Berlingske Tidende påstår, at Naser Khader har taget navnet Niels, fordi der var for mange misforståelser forbundet med at hedde Naser.

Politiken kaster sig ud i en lang smøre om, at Danmark er skrumpet med 30 kvadratkilometer pga. jordskælvet i Japan, mens MetroXpress hævder, at grunden på Jagtvej, hvor Ungdomshuset stod, nu skal være atomlosseplads.

24 Timer erfarer at kostpyramiden fremover også vil bestå af slik, is og chips, og esbjergnetavis konstaterer tørt, at Poul Nyrup Rasmussen går efter borgmesterposten i den vestjyske by.

Det er ikke kun medierne, der kan smede en solid løgn, og Jobindex står faktisk for en af dagens sjoveste indslag.

Nørbygaard stifter parti
Jobportalen bringer således et jobopslag fra Finn Nørbygaard, som søger folketingskandidater til sit nye politisk parti Økonomipartiet.

På bolius.dk kan man læse om en græsbille, der gør græsset grønnere og fjerner mos - køb den før din nabo.

YouSee har gode nyheder til deres kunder: En billig tv-pakke - i sort/hvid. - Vi sparer en masse penge, fordi vi ikke skal sende farvesignaler ud til hele landet, og fordi vi kan nøjes med at sende én lydkanal. Besparelsen kommer dig til gode i form af lave priser, proklamerer de.

Odense Kommune er heller ikke uden humor. Kommunen meddeler i en pressemeddelelse, at de vil ændre bynavn til Oense for at skærpe byens profil.

Der er masser af andre aprilsnare derude, så træd forsigtigt.

Har du selv fundet på en god løgn, eller er du blevet snydt så vandet driver, så del gerne spøgen med os andre i kommentarfeltet herunder.

Fakta om aprilsnar:

Skikken at narre april stammer ifølge en teori fra, at man i Frankrig i 1582 indførte den kalenderreform, som afløste den julianske kalender. Man havde dog allerede 1564 med pavens velsignelse ved lov flyttet årets officielle starttidspunkt fra påske til 2. januar. Hvor nytåret således tidligere lå ved påsken - i slutningen af marts eller begyndelsen af april - kunne man narre folk ved at ønske dem godt nytår 1. april. Nogle af de franske borgere kunne ikke forliges med den nye verdensorden og holdt hårdnakket fast ved det gamle system. De blev som følge heraf drillende kaldt poissons d´avril (aprilsfisk).

Skikken ses i Nordeuropa tidligst i Tyskland i det 16. århundrede. Hvorfor man i protestantiske og anglikanske lande narrer hinanden på 1. april, også længe før disse landes overgang til gregoriansk kalender, forklarer teorien ikke.

Kilde: Wikipedia

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Vælgermøde: Ikke et ord om de sociale udfordringer i Narsaq
Unge skal lære at starte virksomhed
Se resultater fra drengenes GM i håndbold
D: Hysterisk angreb fra Siumut om Siorarsiorfik-projektet
Anders Samuelsen taler for Danmark og Grønland ved arktisk konference
Tetris kan modvirke post-traumatisk stress
sermitsiaq.ag