Samfund

Ekstra Bladet Effekten: DSB får ombudsmand efter afsløringer

I august og september 2010 satte Ekstra Bladet kritisk fokus på DSB. Gennem talrige artikler afslører vi, hvordan DSB uddeler dummebøder, spærrer børn inde, sjofler deres kunder og kører vanvidskørsel

« Forrige
1/2
Næste »

Seneste Nyheder

Hent flere

Mest læste i Nyheder

Hent flere
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

I august 2010 afslører Ekstra Bladet, at der er mange problemer med togbusserne under sporarbejdet på Nordbanen nord for København. Kunderne kæmper mod forsinkelser og aflysninger. På DSB's hjemmeside finder vi Ole Damkjær, som efter sigende skulle være en glad DSB-kunde. I Ekstra Bladet står han frem og fortæller, at han tværtimod er en meget utilfreds DSB-kunde, der hellere vil tage bilen.

Ekstra Bladet fortsætter med nye afsløringer om DSB. En hel bus med passagerer får ’dummebøder’ på trods af, at de har fulgt DSB's egne anvisninger. Ekstra Bladet afslører, at DSB har kendt til nogle af problemerne i to måneder uden at gribe ind. Flere historier vælter frem, herunder historien om den 12-årige pige, der blev spærret inde af en kontrollør; en seksårig dreng siger, at han fik revet hår ud af hovedet af en børneguide, og en passager blev anholdt på grund af en fejl hos DSB. Samtidig afslører vi, hvordan de togbusser, som DSB har sat ind, kører vanvidskørsel igennem byzoner.

Ekstra Bladet Effekten:

Efter afsløringerne går transportministeren ind i sagen. Han udtrykker klart, at Ekstra Bladets afsløringer har betydet, at han beslutter, at DSB skal have en uafhængig ’kundernes ombudsmand’ for at sikre kundernes tilfredshed. Afsløringerne om DSB har medført, at der er blevet opsat flere klippekortautomater, indsat 23 ekstra togbusafgange, og nu har de reserve-busser holdende klar. Samtidig har kunderne fået tilbagebetalt deres bøder, bødeproceduren er blevet lavet om, og den 12-årige pige har fået psykologhjælp.

Ekstra Bladet Effekten, det betyder noget når vi går ind i en sag. Se alle sagerne her.Ekstra Bladet Effekten: DSB

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Kim Vangkilde Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik