Samfund

Israel mindes Holocaust

Israel holder to minutters stilhed for at mindes ofrene for det nazistiske Holocaust, hvor seks millioner jøder blev myrdet

  • Over hele Israel gik folk i stå i to minutter i formiddag. Det skete for at mindes de mange jøder, der mistede livet under anden verdenskrig. (Foto: AP)
Over hele Israel gik folk i stå i to minutter i formiddag. Det skete for at mindes de mange jøder, der mistede livet under anden verdenskrig. (Foto: AP)

Sirenerne hylede mandag i to minutter over hele Israel, der markerede mindedagen for Holocaust.

Trafikken gik i stå præcis kl. 07.00. Bilister forlod deres køretøjer og stod ved siden af bilerne, fodgængere stoppede op og stod med hovederne bøjet.

Årsagen til de to minutters stilhed var den årligt tilbagevendende Mindedag for Holocaust, hvor Israel mindes de seks millioner jøder, som blev udryddet ved det nazistiske Holocaust under Den Anden Verdenskrig.

Faktisk begyndte mindedøgnet søndag efter solnedgang. På Holocaustmuseet i Jerusalem, Yad Vashem, var såvel israelske ledere som overlevende fra Holocaust samt udenlandske diplomater samlet.

Både præsident Shimon Peres og premierminister Benjamin Netanyahu talte ved ceremonien, og de opfordrede verden til at fordømme Irans atomprogram for at sikre, at den "ligegyldighed", der kostede millioner af liv under Holocaust, ikke gentager sig.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Tredje besætningsmedlem arresteret
Kaptajnen på Polar Nanoq ikke blandt de anholdte
Stadig intet spor af Birna Brjánsdóttir
To besætningsmedlemmer fra Polar Nanoq arresteret
Kunstnere kan formidle viden om Grønland til danskerne
Her er hjælpen, hvis du har mørke tanker
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen