Samfund

80 Novozymes-ansatte ramt af skide-syge

Kantinemad sendte 80 ansatte på Novozymes i Kalundborg hjem med diarre- og opkastsymptomer

  • 80 medarbejdere fra Novozymes blev sendt på tønden - formentlig smittet i kantinen. (Foto: Novozymes PR-foto)
80 medarbejdere fra Novozymes blev sendt på tønden - formentlig smittet i kantinen. (Foto: Novozymes PR-foto)
1 af 1

Seneste Nyheder

Hent flere

Mest læste i Nyheder

Hent flere
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

Bemandingen på Novozymes i Kalundborg blev pludselig reduceret kraftigt, da 80 medarbejdere onsdag måtte gå hjem fra arbejde med bræksyge og mylderbæ. Alle havde spist i kantinen og det var formentlig der, de blev smittet med Roskildesyge.

- Så vidt vi ved, blev de smittet i kantinen, men det ligger endnu ikke fast, hvad den præcise smittekilde er. Fødevarestyrelsen er ved at lave undersøgelser, fortæller pressemedarbejder René Tronborg til ekstrabladet.dk.

Afføringsprøver skal analyseres
Hos fødevarestyrelsen bekræfter presseansvarlig Erik Jepsen, at der er en efterforskning i gang.

- Vi kender ikke smittekilden endnu. Der skal laves noget analyse af afføringsprøver, og først når virksomheden har fået svar, kan vi fortælle, hvad vi finder ud af, siger han.

Halvdelen af de syge medarbejderne var dog tilbage allerede torsdag, så meget tyder på, at størstedelen slipper med en mild omgang racermave.

Smitter let
Roskildesyge er det danske navn for den smitsomme maveinfektion Norwalk disease, forårsaget af norovirus. Symptomerne omfatter opkastning, diarré og ondt i maven, og man bliver typisk smittet ved kontakt med forurenede genstande, personer eller via fødevarer. Der skal meget lidt virus til at inficere et menneske.

Vinteren er højtid for Roskildesyge, og derfor har Fødevarestyrelsen netop lanceret kampagnen 'Stå af ræset', som både henvender sig til forbrugere og køkkenpersonale. Du kan læse om kampagnen her.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Linette K. Jespersen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik