Samfund

Rusland forbyder Pussy Riot videoer

Videoer og internetsider med Pussy Riot er blevet forbudt i Rusland

  • (Foto: AP)
(Foto: AP)

En russisk domstol gav torsdag ordre til at forbyde internet-adgang til videoer med det fængslede feministiske punkband Pussy Riot.

Domstolen i Moskva siger, at bandets videoer, deriblandt den berygtede 'Punk Prayer' i en domkirke i Moskva, er 'ekstremistiske,' skriver russiske nyhedsbureauer.

Dommeren nedlagde også forbud mod Pussy Riots officielle hjemmeside og bandets populære Livejournal blog, hvor det bringer manifester og fotos.

To medlemmer af Pussy Riot er fængslet for to år, hvilket var straffen for deres optræden i domkirken i Moskva.

Ruslands premierminister, Dmitrij Medvedev, har flere gange sagt, at medlemmerne af punkbandet Pussy Riot ikke burde være fængslet for deres politiske protest.

I alt tre unge kvinder fra punkbandet blev idømt to års fængsel for deres politiske protest, men en af kvinderne blev for nylig løsladt, efter at hendes dom blev gjort betinget ved en appelinstans.

Den løsladte kvinde, Jekaterina Samutsevitj, siger, at forholdene i fængslet minder om sovjetæraen, og at der end ikke er varmt vand, mens temperaturerne ligger under frysepunktet.

Præsident Vladimir Putin har sagt, at kvinderne fik, 'hvad de fortjente.'

Det russiske punkband og kunstnerkollektiv Pussy Riot har kaldt Putin en 'ond' mand og kritiserer den manglende ytringsfrihed i Rusland.

I alt fem medlemmer af Pussy Riot deltog i happeningen i domkirken i februar.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere