Samfund

Ankenævn: Ejendomsmæglere brød loven

Konkurrenceankenævn fastholder afgørelse mod ejendomsmæglere bag Boligsiden.dk for at bryde konkurrencelov

Ejendomsmæglerne bag Boligsiden.dk har samordnet deres adfærd med det formål at begrænse konkurrencen. Det vurderer Konkurrenceankenævnet, som dermed fastholder en tidligere afgørelse fra Konkurrencerådet.

Man ændrer dog i de påbud, som rådet gav ejendomsmæglerne bag Boligsiden.dk.

De seks store kæder bag Boligsiden.dk, herunder edb, Home og DanBolig, har boykottet boligsiden Boliga.dk. Mæglerne har nægtet at stille annoncebilleder af boliger til rådighed for Boliga.dk. Dermed har de favoriseret mæglerbranchens egen portal, Boligsiden.

- Ankenævnet slår fast, at ejendomsmæglernes adfærd var en klar overtrædelse af konkurrencereglerne, siger Agnete Gersing, direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

- Vi har politianmeldt de involverede ejendomsmæglere og Dansk Ejendomsmæglerforening og forventer nu, at sagen får strafferetslige konsekvenser, siger Agnete Gersing.

Ankenævnet påbyder nu, at man omgående bringer den samordnede praksis om at nægte Boliga.dk tilladelse til at vise billeder af deres kunders ejendom til ophør.

Konkurrencerådet afgjorde sagen i januar, og siden har sagen været bragt ind til Statsadvokaturen for Særlig Økonomisk Kriminalitet, også kaldet Bagmandspolitiet.

Seneste Ekstra Bladet job

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet

Seneste Nyheder

Hent flere

Mest læste i Nyheder

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen