Samfund

Flere dopingmærker er knyttet til Danmark

Store mærker bliver både produceret og distribueret fra Danmark, som har en særlig status på dopingmarkedet

  • (Foto: Thomas Borberg)
(Foto: Thomas Borberg)

Danmark spiller en central rolle for en række bagmænd på det illegale dopingmarked i Europa, hvor der hvert år omsættes for mange millioner sorte kroner.

Når de danske toldere og politibetjente årligt beslaglægger mere end 100.000 piller og ampuller med anabole steroider eller væksthormon, står der for eksempel Alpha-Pharma, Diamond, Gen-Shi Labs eller Dragon på produkterne.

Netop de fire store dopingmærker har tætte bånd til Danmark, hvor stofferne både produceres og distribueres, skriver Politiken.

- Vi har en formodning om, at Danmark har en særlig status på dopingmarkedet, siger Axel Grønkjær, der er tovholder på Skats projekt mod de ulovlige stoffer, til Politiken.

For eksempel har Alpha-Pharma, med base i Indien, en dansk direktør, ligesom det tyder på, at Danmark fungerer som en slags distributionscentral for produktet.

Folkene bag Gen-Shi Labs har selv skrevet på deres hjemmeside, at de har åbnet en dansk afdeling:

- Vi har tilføjet et tredje laboratorium i Danmark på grund af den stigende efterspørgsel, lød teksten - siden er ordet Danmark blevet ændret til Skandinavien.

Samtidig henviser hjemmesiden de titusindvis af købere i Norden til at kontakte den danskklingende e-mail-adresse prislisten@gmail.com, hvis de vil have fat i steroider fra Gen-Shi Labs.

Derudover har tolderne i flere omgange beslaglagt store mængder tom Diamond-emballage på vej ind i Danmark - senest i oktober.

Ifølge myndighederne tyder det på, at produktet bliver fremstillet eller ompakket i landet. Mærket Dragons hjemmeside bliver drevet via en server i Jylland.

- Det bekræfter desværre vores idé om, at der foregår organiseret dopingkriminalitet i Danmark - og formentlig også i ret stort omfang. Vi må forvente, at det får politiet til at reagere, siger Jens Evald, formand for Anti Doping Danmark, til Politiken.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Lufthavn afspærret efter mistænkelig fund
Ekspræsident Obama vil hjælpe unge med at ændre verden
Flere vilde temperaturstigninger venter i Arktis
Politiet efterlyser 17-årig pige
Redningsøvelse kan overværes fra kolonihavnen
Lars-Emil bakker op om Vittus
sermitsiaq.ag