Samfund

SAS: Ingen kommentarer til udspil fra piloter

SAS-piloterne har lagt et tilbud på bordet, som ifølge piloterne selv kommer flyselskabets sparekrav i møde

Det økonomisk trængte flyselskab SAS kæmper søndag for at få en spareplan i hus via forhandlinger om nye overenskomster med medarbejderne.

Piloterne har natten til søndag fremlagt et tilbud, som ifølge deres eget udsagn kommer SAS' sparekrav i møde.

Der kan være tale om et gennembrud, men flyselskabet ønsker endnu ikke at kommentere tilbuddet, oplyser Trine Kromann-Mikkelsen, pressechef ved SAS i Danmark, søndag morgen til Ritzau.

Jens Lippestad, formand for den norske pilotforening, sagde efter lørdagens forhandlinger, som har fundet sted i København, at piloterne har afleveret et tilbud til SAS, der lever op til kravene i ledelsens spareplan.

Forslaget fra piloterne om en aftale indeholder efter alt at dømme en række forringelser for piloterne selv.

- Straks efter midnat overleverede pilotforeningerne fra Danmark, Norge og Sverige et bud til SAS, som imødekommer SAS på alle områder, der efterspørges, og som gør, at forhandlingerne kan afsluttes på en konstruktiv måde, sagde Jens Lippestad til nyhedsbureauet TT.

Lørdag aften kunne de danske kabineansatte i foreningen CAU også melde om en fortsat fremgang i forhandlingerne med SAS-ledelsen.

CAU-formand Helge Thuesen sagde, at der ser ud til at være en større vilje til at nå en aftale mellem de danske kabineansatte og ledelsen.

Forhandlingerne mellem ledelsen og de ansatte blev indledt torsdag og er fortsat siden. De ventes afsluttet søndag, hvor spareplanen - og dermed også overenskomsterne - skal være på plads, inden der holdes et afgørende bestyrelsesmøde.

Med i den oprindelige spareplan fra SAS er omfattende ændringer for de ansatte i forhold til lønforhold og løntrin, som kan betyde lønnedgang på op til 15 procent samt forringede pensionsvilkår.

Hele spareøvelsen fra flyselskabet lyder på 2,6 milliarder kroner og omfatter blandt andet frasalg af datterselskaberne SAS Ground Handling og flyselskabet Widerøe.

I alt vil man med planen beskære antallet af ansatte i SAS med 6000 medarbejdere.

Redningsplanen er en forudsætning for, at SAS kan få den nødvendige kapital stillet til rådighed fra både banker og staterne Danmark, Sverige og Norge.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Enoksen tager til genmæle i kvote-slagsmål
Mand anholdt efter bombealarm ved Det Hvide Hus
Anonyme Alkoholikere har fået nye lokaler
Skotland giver løsrivelse endnu et forsøg
'Vi skal kunne anmelde uden at afsløre vores identitet'
Talentfulde kokke jonglerede med grønlandske råvarer
sermitsiaq.ag