Samfund

Akutjob rammer forbi arbejdsløse

Mange opslåede akutjob er slet ikke henvendt til de lavtuddannede, som står til at ryge ud af dagpengesystemet

Der er lige blevet slået otte højt specialiserede lægestillinger op som såkaldt akutjob. Jobbene er målrettet de langtidsledige, der står til at miste deres dagpenge, men der findes ingen arbejdsløshed blandt overlæger, skriver Berlingske.

Og eksemplet er ikke det eneste blandt de pt. 361 opslåede akutjob, skriver avisen, og der er således kun få akutjob til ufaglærte og lavtuddannede, som udgør flertallet af de ledige, der risikerer at miste retten til dagpenge.

- Det er at gøre grin med aftalen, at der slås sådan nogle job op. Der er i hvert fald ingen af vores medlemmer, der realistisk set kan bestride dem, siger Morten Kaspersen, forretningsfører i 3Fs a-kasse til Berlingske.

Arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet Henning Jørgensen mener, at der er "et stort misforhold mellem de opslåede stillinger og de kvalifikationer, som en stor del af de udfaldstruede ledige har".

- Deres kompetencer passer simpelthen ikke med jobopslagene, siger han til avisen.

Det er meningen, at der skal slås 12.500 akutjobs op inden sommeren 2013, så de langtidsledige, der rammes af dagpengereformen ikke lades tilbage uden muligheder.

Regeringen har indgået aftalen med kommunerne, regionerne og de private arbejdsgivere.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) er dog ikke bekymret på nuværende tidspunkt, skrive hun i en mail til Berlingske.

- Akutjobordningen er kun lige begyndt, men jeg kan kun opfordre alle parter til at arbejde for, at der bliver skabt så mange akutjob som muligt, skriver hun.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere