Samfund

Danmark sælger uddannelse til Saudi-Arabien

Syddansk Universitet skal eksportere endnu en uddannelse til kvindeuniversitetet i Saudi- Arabien

Syddansk Universitet (SDU) skal hjælpe kvinder i Saudi-Arabien med at uddanne sig til sygeplejersker.

Det danske universitet skal overføre bacheloruddannelsen 'Public Health and Epidemiology' til det saudiske universitet Nora Bint Abdul Rahman University (PNU) i hovedstaden Riyadh.

- Man kan tale om en form for systemeksport, hvor Syddansk Universitet eksporterer et helt uddannelseskoncept og efter aftale implementerer uddannelsen på universitetet, siger professor Jesper Bo Nielsen, leder af Institut for Sundhedstjenesteforskning.

SDU sender medarbejdere til Riyadh, og de skal i første omgang stå for undervisningen på uddannelsen.

Sideløbende skal medarbejdere oplære saudiske undervisere, som inden for fire år skal overtage forelæsningerne på uddannelsen.

Den nye bacheloruddannelse planlægges at skulle optage 55 studerende allerede i februar 2013.

Syddansk Universitet er i forvejen ved at etablere uddannelsen 'Health Promotion and Health Education', folkesundhedsvidenskab, på Riyadh-universitetet, og den første del af de to bacheloruddannelser bliver identiske, så det første hold bliver på i alt 90 kvinder.

For SDU ses eksporten af uddannelserne som et stort skulderklap.

- Det er en anerkendelse af, at den måde, vi driver uddannelse på, lever op til international målestok.

- Og der ligger den klare gevinst for SDU, at vi får ansat ekstra folk på baggrund af denne aftale. De vil en del af tiden være i Saudi-Arabien for at undervise, men resten af tiden vil de være på SDU, hvor de skal forske, fortæller Jesper Bo Nielsen.

Universitetet i Riyadh betaler desuden SDU et tocifret millionbeløb for at få bragt uddannelsen til det mellemøstlige land.

PNU er verdens største universitet kun for kvinder, så de to uddannelser skal levere udvikling og uddannelse til kvinder i Saudi-Arabien.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere