Samfund

Kommune giver Metro-byggerier påbud: Stop larmen!

Fire Metro-byggerier har af Københavns Kommune fået påbud om, at de kun må støje til kl. 18 - og ikke lørdag.

  • (Foto: Simon Fals)
(Foto: Simon Fals)

Fire af byggepladserne til Metroen i København har af Københavns Kommune fået et påbud om, hvornår arbejdet må støje.

Det larmende arbejde må kun finde sted mellem klokken 7 om morgenen og klokken 18 aften, har kommunen besluttet. Desuden må der ikke støjes i weekenden.

- Vi har stor forståelse for frustrationerne hos naboerne til byens mange metrobyggepladser. København får ikke en ny metro, uden det kommer til at støje. Men københavnerne skal selvfølgelig have så gode vilkår som muligt, mens det står på, siger Jens Elmelund, udviklingsdirektør i Teknik- og Miljøforvaltningen.

Læs også:

Se også: Metrobyggeri: Hver boremaskine oser som 200 biler

De fire byggepladser, der er omfattet af de nye regler, er byggerier ved Stampesgade, Marmorkirken, på Sønder Boulevard samt Nuuks Plads.

Kommunens afgørelse er en følge af nye regler, så metrobyggerier ikke længere reguleres af generelle regler, men i stedet blive sagsbehandlet individuelt.

Når arbejdet med metroen skrider frem på de øvrige byggepladser i København, får de også påbud om, hvornår arbejdet må støje der, oplyser kommunen.

Læs også: Se også: Hæderkronet restaurant kvalt af metro Hæderkronet restaurant kvalt af metro

Metroselskabet havde søgt om tilladelse til at arbejde om lørdagen og frem til klokken 20 på hverdage. Men blandt andet på baggrund af høringssvar fra naboer er der ikke givet grønt lys for det.

- De to timer om aftenen betyder rigtig meget for mange familier. Derfor skal der være en særdeles god grund til at give tilladelse til at støje i det tidsrum.

- Det er selvfølgelig vigtigt, at det støjende arbejde bliver afsluttet så hurtigt som muligt, men her har vi vurderet, at hensynet til naboerne vejer tungere, siger Jens Elmelund.

Københavns Kommune vil nu løbende og mindst en gang om ugen indhente støjmålinger fra byggepladserne. Desuden vil kommunen føre aktivt tilsyn med, at de enkelte byggepladser overholder de nye regler.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Berømt schweizisk klatrer fundet død på Mount Everest
Forfatning om to til tre år
To nye piloter klar
Trump vil åbne for olieboringer i Arktis
Akutaaneq Kreutzmann i DM-semifinale med Ribe-Esbjerg
Rigsfællesskabet etablerer Nordpol-beredskab
sermitsiaq.ag